Vietnám: Thit Nuong Elkészítése
12 Apr 2024
Hozzávalók:
500 g sertéscombfilé
2 evőkanál halszósz
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál cukor
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/4 teáskanál őrölt koriander
1/4 teáskanál bors
1/4 csésze apróra vágott mogyoróhagyma
1/4 csésze apróra vágott korianderlevél
Elkészítés:
Pácolás: Vágd a sertéshúst vékony szeletekre. Keverd össze a halszószt, a rizsecet, a cukrot, az olívaolajat, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert és a borsot egy tálban. Helyezd a sertéshúst a pácba, és forgasd be, hogy minden oldalát bevonja. Takard le a tálat, és tedd hűtőbe 2-4 órára.
Sütés: Melegítsd elő a grillt közepes lángon. Sütés közben kend meg a páccal a húst. Süsd 3-4 percig mindkét oldalon, amíg át nem sül.
Tálalás: Tálald a Thit Nuongot rizzsel, zöldséggel, friss fűszernövényekkel és a pácban maradt szósszal.
Tippek:
A pácolási időt hosszabbíthatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.
A sütési idő a sertéshús vastagságától függően változhat.
A Thit Nuongot tálalhatod salátával, tavaszi tekerccsel vagy más vietnami étellel is.
Jó étvágyat!