Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Vietnám: Thit Nuong Elkészítése

Vietnám: Thit Nuong Elkészítése

12 Apr 2024

Hozzávalók:

    500 g sertéscombfilé

    2 evőkanál halszósz

    2 evőkanál rizsecet

    1 evőkanál cukor

    1 evőkanál olívaolaj

    1/2 teáskanál őrölt gyömbér

    1/2 teáskanál fokhagymapor

    1/4 teáskanál őrölt koriander

    1/4 teáskanál bors

    1/4 csésze apróra vágott mogyoróhagyma

    1/4 csésze apróra vágott korianderlevél

 

Elkészítés:

    Pácolás: Vágd a sertéshúst vékony szeletekre. Keverd össze a halszószt, a rizsecet, a cukrot, az olívaolajat, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert és a borsot egy tálban. Helyezd a sertéshúst a pácba, és forgasd be, hogy minden oldalát bevonja. Takard le a tálat, és tedd hűtőbe 2-4 órára.

    Sütés: Melegítsd elő a grillt közepes lángon. Sütés közben kend meg a páccal a húst. Süsd 3-4 percig mindkét oldalon, amíg át nem sül.

    Tálalás: Tálald a Thit Nuongot rizzsel, zöldséggel, friss fűszernövényekkel és a pácban maradt szósszal.

 

Tippek:

    A pácolási időt hosszabbíthatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    A sütési idő a sertéshús vastagságától függően változhat.

    A Thit Nuongot tálalhatod salátával, tavaszi tekerccsel vagy más vietnami étellel is.

 

Jó étvágyat!

Share this article: