Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Thaiföld: Khao Moo Daeng Elkészítése

Thaiföld: Khao Moo Daeng Elkészítése

12 Apr 2024

Hozzávalók:

    1 kg sertéskaraj

    2 evőkanál olívaolaj

    1 evőkanál szójaszósz

    1 evőkanál hoisin szósz

    1 evőkanál méz

    1 teáskanál őrölt gyömbér

    1/2 teáskanál fokhagymapor

    1/2 teáskanál őrölt koriander

    1/4 teáskanál őrölt bors

    1/4 csésze víz

    1/2 csésze rizsecet

    1/4 csésze cukor

    1/4 csésze só

    1/4 csésze apróra vágott piroshagyma

    1/4 csésze apróra vágott korianderlevél

 

Elkészítés:

    Pácolás: Keverd össze az olívaolajat, a szójaszószt, a hoisin szószt, a mézet, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert és a borsot egy tálban. Helyezd a sertéskarajt a pácba, és forgasd be, hogy minden oldalát bevonja. Takard le a tálat, és tedd hűtőbe 2-4 órára.

    Sütés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a pácolt sertéshúst egy tepsibe, és öntsd rá a pác felét. Süsd a húst 1-1,5 órán át, amíg át nem sül.

    Szósz: Keverd össze a vizet, a rizsecet, a cukrot és a sót egy serpenyőben. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 5 percig.

    Tálalás: Vágd fel a sertéshúst vékony szeletekre. Tálald rizzsel, a szósszal, a piroshagymával és a korianderlevéllel.

 

Tippek:

    A pácolási időt hosszabbíthatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    A sütési idő a sertéshús méretétől függően változhat.

    A szósz ízét tetszés szerint módosíthatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: