Thaiföld: Khao Moo Daeng Elkészítése
12 Apr 2024
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál hoisin szósz
1 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/4 teáskanál őrölt bors
1/4 csésze víz
1/2 csésze rizsecet
1/4 csésze cukor
1/4 csésze só
1/4 csésze apróra vágott piroshagyma
1/4 csésze apróra vágott korianderlevél
Elkészítés:
Pácolás: Keverd össze az olívaolajat, a szójaszószt, a hoisin szószt, a mézet, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert és a borsot egy tálban. Helyezd a sertéskarajt a pácba, és forgasd be, hogy minden oldalát bevonja. Takard le a tálat, és tedd hűtőbe 2-4 órára.
Sütés: Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a pácolt sertéshúst egy tepsibe, és öntsd rá a pác felét. Süsd a húst 1-1,5 órán át, amíg át nem sül.
Szósz: Keverd össze a vizet, a rizsecet, a cukrot és a sót egy serpenyőben. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 5 percig.
Tálalás: Vágd fel a sertéshúst vékony szeletekre. Tálald rizzsel, a szósszal, a piroshagymával és a korianderlevéllel.
Tippek:
A pácolási időt hosszabbíthatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.
A sütési idő a sertéshús méretétől függően változhat.
A szósz ízét tetszés szerint módosíthatod.
Jó étvágyat!