Szenegál: Yassa (sertéshúsból)
12 Apr 2024
Leírás:
A Yassa egy hagyományos szenegáli étel, amelyet általában csirkéből készítenek, de sertéshúsból is elkészíthető. A Yassa-t hagymával, fokhagymával, citromlével és fűszerekkel pácolt húsból készítik. A Yassa-t általában rizzsel tálalják.
Hozzávalók:
500 g sertéscombfilé (csíkokra vágva)
2 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd fokhagyma (zúzva)
1/2 csésze citromlé
1/4 csésze olívaolaj
1/4 csésze őrölt koriander
1/4 csésze őrölt kömény
1/4 csésze őrölt szegfűszeg
1/4 csésze só
1/4 csésze bors
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a vöröshagymát, a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt, a szegfűszeget, a sót és a borsot.
Add hozzá a sertéshúst a páchoz, és keverd össze, hogy minden oldalát bevonja.
Pácold a sertéshúst hűtőszekrényben 30 percig - 1 órán át.
Melegítsd fel a sütőt 180°C-ra.
Tedd a pácolt sertéshúst egy tepsibe, és süsd 30-40 percig, amíg a hús megpuhul és át nem sül.
Tálald a Yassa-t rizzsel.
Tippek:
A sertéscombfilé helyett használhatsz sertéskarajt, vagy darált sertéshúst is.
A fűszereket ízlés szerint módosíthatjuk.
Adjunk hozzá zöldségeket, mint a paprika, a cukkini vagy a paradicsom, hogy színesebbé és ízletesebbé tegyük az ételt.
Jó étvágyat!