Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Szenegál: Yassa (sertéshúsból)

Szenegál: Yassa (sertéshúsból)

12 Apr 2024

Leírás:

A Yassa egy hagyományos szenegáli étel, amelyet általában csirkéből készítenek, de sertéshúsból is elkészíthető. A Yassa-t hagymával, fokhagymával, citromlével és fűszerekkel pácolt húsból készítik. A Yassa-t általában rizzsel tálalják.

 

Hozzávalók:

    500 g sertéscombfilé (csíkokra vágva)

    2 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)

    4 gerezd fokhagyma (zúzva)

    1/2 csésze citromlé

    1/4 csésze olívaolaj

    1/4 csésze őrölt koriander

    1/4 csésze őrölt kömény

    1/4 csésze őrölt szegfűszeg

    1/4 csésze só

    1/4 csésze bors

 

Elkészítés:

    Egy tálban keverd össze a vöröshagymát, a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a koriandert, a köményt, a szegfűszeget, a sót és a borsot.

    Add hozzá a sertéshúst a páchoz, és keverd össze, hogy minden oldalát bevonja.

    Pácold a sertéshúst hűtőszekrényben 30 percig - 1 órán át.

    Melegítsd fel a sütőt 180°C-ra.

    Tedd a pácolt sertéshúst egy tepsibe, és süsd 30-40 percig, amíg a hús megpuhul és át nem sül.

    Tálald a Yassa-t rizzsel.

 

Tippek:

    A sertéscombfilé helyett használhatsz sertéskarajt, vagy darált sertéshúst is.

    A fűszereket ízlés szerint módosíthatjuk.

    Adjunk hozzá zöldségeket, mint a paprika, a cukkini vagy a paradicsom, hogy színesebbé és ízletesebbé tegyük az ételt.

 

Jó étvágyat!

Share this article: