Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Spanyol Cochinillo Asado

Spanyol Cochinillo Asado

11 Apr 2024

A cochinillo asado egy ízletes spanyol étel, mely sült malacból készül. A malac bőre ropogósra sül, a húsa pedig puha és szaftos marad.

 

Hozzávalók:

    1 egész malac (kb. 5 kg)

    1 evőkanál só

    1 teáskanál bors

    1 teáskanál szárított kakukkfű

    1 teáskanál szárított rozmaring

    1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1/2 citrom leve

    1/4 csésze olívaolaj

 

Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

    Mosd meg a malacot, és szárítsd le papírtörlővel.

    Sózd, borsozd be a malacot, és szórd meg kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával.

    Kend be a malacot olívaolajjal.

    Helyezd a malacot egy tepsibe, és öntsd alá a citromlevet.

    Süsd a malacot 2-3 órán át, amíg a bőre ropogósra nem sül, és a húsa át nem sül.

 

Tippek:

    A malac bőrét beirdalhatod, hogy ropogósabb legyen.

    A sütés közben locsold a malacot a tepsiben lévő zsiradékkal.

    A cochinillo asadót frissen tálalhatod sült burgonyával, zöldségekkel vagy salátával.

 

Jó étvágyat!

Share this article: