Spanyol Cochinillo Asado
11 Apr 2024
A cochinillo asado egy ízletes spanyol étel, mely sült malacból készül. A malac bőre ropogósra sül, a húsa pedig puha és szaftos marad.
Hozzávalók:
1 egész malac (kb. 5 kg)
1 evőkanál só
1 teáskanál bors
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 citrom leve
1/4 csésze olívaolaj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
Mosd meg a malacot, és szárítsd le papírtörlővel.
Sózd, borsozd be a malacot, és szórd meg kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával.
Kend be a malacot olívaolajjal.
Helyezd a malacot egy tepsibe, és öntsd alá a citromlevet.
Süsd a malacot 2-3 órán át, amíg a bőre ropogósra nem sül, és a húsa át nem sül.
Tippek:
A malac bőrét beirdalhatod, hogy ropogósabb legyen.
A sütés közben locsold a malacot a tepsiben lévő zsiradékkal.
A cochinillo asadót frissen tálalhatod sült burgonyával, zöldségekkel vagy salátával.
Jó étvágyat!