Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Peru: Chicharrón (Sült Sertésbőr)

Peru: Chicharrón (Sült Sertésbőr)

12 Apr 2024

Leírás:

A Chicharrón Peru egyik legnépszerűbb utcai étele, amely ropogósra sült sertésbőrből készül. A Chicharrón-t általában kukoricamajszmorzsalékba forgatják, és salsa criolla-val, savanyúsággal és lilahagymával tálalják. A Chicharrón-t reggelire, ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatjuk.

 

Hozzávalók:

    1 kg sertésbőr (zsírral)

    1 csésze kukoricamajszmorzsa

    Só

    Bors

    Salsa criolla (opcionális)

    Savanyúság (opcionális)

    Lilahagyma (opcionális)

 

Elkészítés:

    Vágd a sertésbőrt kis darabokra.

    Forralj vizet egy nagy fazékban.

    Tedd a sertésbőrt a forrásban lévő vízbe, és főzd 1-2 órán át, amíg a bőr megpuhul.

    Szedd ki a sertésbőrt a vízből, és hagyd lecsepegtetni.

    Egy serpenyőben hevíts fel olajat.

    Süsd a sertésbőrt az olajban aranybarnára és ropogósra.

    Forgasd meg a sertésbőrt sütés közben, hogy egyenletesen süljön.

    Szedd ki a sertésbőrt az olajból, és papírtörlővel itasd le a felesleges olajat.

    Forgasd meg a sertésbőrt a kukoricamajszmorzsában.

    Sózd és borsozd meg a Chicharrón-t.

    Tálald a Chicharrón-t salsa criolla-val, savanyúsággal és lilahagymával.

 

Tippek:

    A sertésbőr helyett használhatsz sertéshúsból készült tepertőt is.

    A Chicharrón-t sütőben is megsütheted.

    A Chicharrón-t tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig.

 

Jó étvágyat!

Share this article: