Peru: Chicharrón (Sült Sertésbőr)
12 Apr 2024
Leírás:
A Chicharrón Peru egyik legnépszerűbb utcai étele, amely ropogósra sült sertésbőrből készül. A Chicharrón-t általában kukoricamajszmorzsalékba forgatják, és salsa criolla-val, savanyúsággal és lilahagymával tálalják. A Chicharrón-t reggelire, ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
1 kg sertésbőr (zsírral)
1 csésze kukoricamajszmorzsa
Só
Bors
Salsa criolla (opcionális)
Savanyúság (opcionális)
Lilahagyma (opcionális)
Elkészítés:
Vágd a sertésbőrt kis darabokra.
Forralj vizet egy nagy fazékban.
Tedd a sertésbőrt a forrásban lévő vízbe, és főzd 1-2 órán át, amíg a bőr megpuhul.
Szedd ki a sertésbőrt a vízből, és hagyd lecsepegtetni.
Egy serpenyőben hevíts fel olajat.
Süsd a sertésbőrt az olajban aranybarnára és ropogósra.
Forgasd meg a sertésbőrt sütés közben, hogy egyenletesen süljön.
Szedd ki a sertésbőrt az olajból, és papírtörlővel itasd le a felesleges olajat.
Forgasd meg a sertésbőrt a kukoricamajszmorzsában.
Sózd és borsozd meg a Chicharrón-t.
Tálald a Chicharrón-t salsa criolla-val, savanyúsággal és lilahagymával.
Tippek:
A sertésbőr helyett használhatsz sertéshúsból készült tepertőt is.
A Chicharrón-t sütőben is megsütheted.
A Chicharrón-t tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig.
Jó étvágyat!