Pápua Új-Guinea: Muumuu (Földalatti Sütőben Sült Sertéshús)
12 Apr 2024
Leírás:
A Muumuu Pápua Új-Guinea egyik leghíresebb étele, amelyet hagyományosan földalatti sütőben sült sertéshúsból készítenek. A Muumuu-t általában taro gyökérrel, édesburgonyával és banánnal tálalják. A Muumuu elkészítése hosszadalmas folyamat, de az eredmény egy ízletes és szaftos étel, amely tele van füstös aromával.
Hozzávalók:
1 egész sertés (kb. 20 kg)
Taro gyökér
Édesburgonya
Banán
Zöldségek (opcionális)
Elkészítés:
Áss egy gödröt a földben, amely akkora, hogy elférjen benne a sertés.
Töltsd meg a gödröt forró kövekkel.
Helyezd a sertést a kövekre.
Takard le a gödröt levelekkel és földdel.
Süsd a Muumuu-t 4-6 órán át, amíg a sertéshús megpuhul.
Tippek:
A Muumuu-t otthon is elkészítheted sütőben.
A Muumuu-t tálalhatod rizzsel vagy salátával is.
Jó étvágyat!