Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Pápua Új-Guinea: Muumuu (Földalatti Sütőben Sült Sertéshús)

Pápua Új-Guinea: Muumuu (Földalatti Sütőben Sült Sertéshús)

12 Apr 2024

Leírás:

A Muumuu Pápua Új-Guinea egyik leghíresebb étele, amelyet hagyományosan földalatti sütőben sült sertéshúsból készítenek. A Muumuu-t általában taro gyökérrel, édesburgonyával és banánnal tálalják. A Muumuu elkészítése hosszadalmas folyamat, de az eredmény egy ízletes és szaftos étel, amely tele van füstös aromával.

 

Hozzávalók:

    1 egész sertés (kb. 20 kg)

    Taro gyökér

    Édesburgonya

    Banán

    Zöldségek (opcionális)

 

Elkészítés:

    Áss egy gödröt a földben, amely akkora, hogy elférjen benne a sertés.

    Töltsd meg a gödröt forró kövekkel.

    Helyezd a sertést a kövekre.

    Takard le a gödröt levelekkel és földdel.

    Süsd a Muumuu-t 4-6 órán át, amíg a sertéshús megpuhul.

 

Tippek:

    A Muumuu-t otthon is elkészítheted sütőben.

    A Muumuu-t tálalhatod rizzsel vagy salátával is.

 

Jó étvágyat!

Share this article: