Olasz Porchetta

11 Apr 2024

A porchetta egy ízletes olasz étel, mely töltött sertéshús tekercsből készül. A hús bőre ropogósra sül, a töltelék pedig zamatos ízt kölcsönöz neki.

 

Hozzávalók:

    2 kg bőrös sertéshas

    1 evőkanál só

    1 teáskanál bors

    1 teáskanál szárított kakukkfű

    1 teáskanál szárított rozmaring

    1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1/2 csésze friss zsályalevél

    1/4 csésze olívaolaj

 

Elkészítés:

    Helyezd a sertéshasat egy tálcára. Sózd, borsozd be, és szórd meg kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával.

    Helyezd a zsályaleveleket a hús tetejére.

    Tekerd fel a húst szoros tekercsbe.

    Kösd össze a tekercset spárgával.

    Kend be a tekercset olívaolajjal.

    Sütőben süsd 180°C-on 2-3 órán át, amíg a bőr ropogósra nem sül.

 

Tippek:

    A hús bőrét beirdalhatod, hogy ropogósabb legyen.

    A töltelékhez adhatsz más fűszereket is, ízlés szerint.

    A porchettát frissen tálalhatod sült burgonyával, zöldségekkel vagy salátával.

 

Jó étvágyat!

Share this article: