Olasz Porchetta
11 Apr 2024
A porchetta egy ízletes olasz étel, mely töltött sertéshús tekercsből készül. A hús bőre ropogósra sül, a töltelék pedig zamatos ízt kölcsönöz neki.
Hozzávalók:
2 kg bőrös sertéshas
1 evőkanál só
1 teáskanál bors
1 teáskanál szárított kakukkfű
1 teáskanál szárított rozmaring
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/2 csésze friss zsályalevél
1/4 csésze olívaolaj
Elkészítés:
Helyezd a sertéshasat egy tálcára. Sózd, borsozd be, és szórd meg kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával.
Helyezd a zsályaleveleket a hús tetejére.
Tekerd fel a húst szoros tekercsbe.
Kösd össze a tekercset spárgával.
Kend be a tekercset olívaolajjal.
Sütőben süsd 180°C-on 2-3 órán át, amíg a bőr ropogósra nem sül.
Tippek:
A hús bőrét beirdalhatod, hogy ropogósabb legyen.
A töltelékhez adhatsz más fűszereket is, ízlés szerint.
A porchettát frissen tálalhatod sült burgonyával, zöldségekkel vagy salátával.
Jó étvágyat!