Nigéria: Suya

12 Apr 2024

Leírás:

A Suya egy fűszeres, grillezett hússzelet, amelyet Nyugat-Afrikában, leginkább Nigériában fogyasztanak. Általában kecske- vagy marhahúsból készül, de sertéshúsból is elkészíthető. A Suya-t mogyoróvajjal, fűszerekkel és hagymával pácolják, majd faszénen grillezik. A Suya-t általában paprikával és hagymával tálalják.

 

Hozzávalók:

    500 g sertéscombfilé (csíkokra vágva)

    1/2 csésze mogyoróvaj

    1/4 csésze őrölt cayenne bors

    1/4 csésze őrölt szegfűszeg

    1/4 csésze őrölt gyömbér

    1/4 csésze só

    1/4 csésze őrölt hagyma

    1/4 csésze apróra vágott hagyma

    1/4 csésze olaj

 

Elkészítés:

    Egy tálban keverd össze a mogyoróvajat, a cayenne borsot, a szegfűszeget, a gyömbért, a sót, a hagymát és az olajat.

    Add hozzá a sertéshúst a páchoz, és keverd össze, hogy minden oldalát bevonja.

    Pácold a sertéshúst hűtőszekrényben 30 percig - 1 órán át.

    Melegítsd elő a grillt közepes lángon.

    Nyársald fel a sertéshúst, és grillezd 5-7 percig minden oldalán, amíg aranybarna és át nem sül.

    Tálald a Suya-t paprikával és hagymával.

 

Tippek:

    A sertéscombfilé helyett használhatsz sertéskarajt, vagy darált sertéshúst is.

    A fűszereket ízlés szerint módosíthatjuk.

    Adjunk hozzá zöldségeket, mint a paprika, a cukkini vagy a paradicsom, hogy színesebbé és ízletesebbé tegyük az ételt.

 

Jó étvágyat!

Share this article: