Német Schweinebraten
12 Apr 2024
A Schweinebraten egy ízletes német étel, mely sült sertéshúsból készül. A húst általában fokhagymával, fűszerekkel és gyógynövényekkel töltik meg, majd ropogósra sütik.
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1/2 teáskanál majoránna
1/2 teáskanál kömény
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/4 csésze friss petrezselyemlevél
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Kend be a sertéskarajt olívaolajjal.
Sózd, borsozd be a húst, és szórd meg majoránnával, köménnyel és fokhagymával.
Helyezd a petrezselyemleveleket a hús tetejére.
Tekerd fel a húst szoros tekercsbe.
Helyezd a tekercset egy tepsibe.
Süsd a húst 1-1,5 órán át, amíg át nem sül.
Tippek:
A hús bőrét beirdalhatod, hogy ropogósabb legyen.
A töltelékhez adhatsz más fűszereket is, ízlés szerint.
A Schweinebraten-t frissen tálalhatod sült burgonyával, káposztasalátával, vagy sörtésztával.
Jó étvágyat!