Mexikó: Carnitas (sült sertéshús)
12 Apr 2024
Leírás:
A carnitas egy lassan sült, majd szálakra tépett sertéshúsból készült étel, amely Mexikóban népszerű. A carnitas-t általában sertéscombfiléből vagy sertésvállból készítik, és narancslével, limelével, fűszerekkel és sertészsírral főzik. A carnitas-t gyakran tortilla lapokban, guacamole-val, salsa-val és hagymával tálalják.
Hozzávalók:
2 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)
1 csésze narancslé
1 csésze limelé
1/2 csésze olívaolaj
1/4 csésze őrölt kömény
1/4 csésze őrölt paprika
1/4 csésze őrölt fokhagyma
1/4 csésze őrölt hagyma
1/4 csésze só
1/4 csésze bors
1 csésze sertészsír
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a narancslevet, a limelevet, az olívaolajat, a köményt, a paprikát, a fokhagymát, a hagymát, a sót és a borsot.
Tedd a sertéshúst egy tepsibe, és öntsd rá a pácot.
Takard le a tepsi fóliával, és süsd a sertéshúst 150°C-on (300°F) 4-5 órán át, amíg a belső hőmérséklete el nem éri a 90°C-ot (195°F).
Vedd ki a sertéshúst a sütőből, és hagyd pihenni 30 percig.
Két villával tépd szét a sertéshúst, és süsd ropogósra egy serpenyőben a sertészsírban.
Tálald a carnitas-t tortilla lapokban, guacamole-val, salsa-val és hagymával.
Tippek:
A sertéscombfilé helyett használhatsz sertésvállat is.
A sütési idő a sertéshús méretétől függően változhat.
A carnitas-t tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy lefagyaszthatod.
Jó étvágyat!