Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Mexikó: Carnitas (sült sertéshús)

Mexikó: Carnitas (sült sertéshús)

12 Apr 2024

Leírás:

A carnitas egy lassan sült, majd szálakra tépett sertéshúsból készült étel, amely Mexikóban népszerű. A carnitas-t általában sertéscombfiléből vagy sertésvállból készítik, és narancslével, limelével, fűszerekkel és sertészsírral főzik. A carnitas-t gyakran tortilla lapokban, guacamole-val, salsa-val és hagymával tálalják.

 

Hozzávalók:

    2 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)

    1 csésze narancslé

    1 csésze limelé

    1/2 csésze olívaolaj

    1/4 csésze őrölt kömény

    1/4 csésze őrölt paprika

    1/4 csésze őrölt fokhagyma

    1/4 csésze őrölt hagyma

    1/4 csésze só

    1/4 csésze bors

    1 csésze sertészsír

 

Elkészítés:

    Egy tálban keverd össze a narancslevet, a limelevet, az olívaolajat, a köményt, a paprikát, a fokhagymát, a hagymát, a sót és a borsot.

    Tedd a sertéshúst egy tepsibe, és öntsd rá a pácot.

    Takard le a tepsi fóliával, és süsd a sertéshúst 150°C-on (300°F) 4-5 órán át, amíg a belső hőmérséklete el nem éri a 90°C-ot (195°F).

    Vedd ki a sertéshúst a sütőből, és hagyd pihenni 30 percig.

    Két villával tépd szét a sertéshúst, és süsd ropogósra egy serpenyőben a sertészsírban.

    Tálald a carnitas-t tortilla lapokban, guacamole-val, salsa-val és hagymával.

 

Tippek:

    A sertéscombfilé helyett használhatsz sertésvállat is.

    A sütési idő a sertéshús méretétől függően változhat.

    A carnitas-t tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy lefagyaszthatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: