Marokkó: Djej Mchermel

12 Apr 2024

Leírás:

A Djej Mchermel egy édes-sós marokkói sertéscombfilé recept, narancslével, mézzel és fűszerekkel. A hús omlós és ízletes, a narancslé és a méz pedig édes-savanyú ízt kölcsönöz neki. A Djej Mchermel tökéletes egy marokkói ihletésű étkezéshez.

 

Hozzávalók:

    1 kg sertéscombfilé

    1/2 csésze narancslé

    1/4 csésze méz

    1 evőkanál olívaolaj

    1/2 teáskanál őrölt gyömbér

    1/2 teáskanál fokhagymapor

    1/4 teáskanál őrölt koriander

    1/4 teáskanál őrölt kömény

    1/4 teáskanál bors

    1/4 csésze apróra vágott petrezselyem

    Só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

    Egy tálban keverd össze a narancslevet, a mézet, az olívaolajat, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert, a köményt, a borsot, a petrezselymet, a sót és a borsot.

    Tedd a sertéscombfilét egy tepsibe, és öntsd rá a pácot.

    Fordítsd meg a húst a pácban, hogy minden oldalát bevonja.

    Süsd a sertéshúst 1-1,5 órán át, amíg megpuhul és át nem sül.

    Tálald a Djej Mchermelt rizzsel, kuszkusszal vagy pita kenyérrel.

 

Tippek:

    A narancslé helyett használhatsz citromlevet is.

    Adjunk hozzá zöldségeket, mint a paprika, a cukkini vagy a hagyma, hogy színesebbé és ízletesebbé tegyük az ételt.

    A fűszereket ízlés szerint módosíthatjuk.

 

Jó étvágyat!

Share this article: