Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Kuba: Ropa vieja (Tépített sertéshús)

Kuba: Ropa vieja (Tépített sertéshús)

12 Apr 2024

Leírás:

A Ropa vieja egy hagyományos kubai étel, amely lassan főzött, majd szálakra tépett sertéshúsból készül. A Ropa vieja-t általában paradicsomszósszal, babbal, rizzsel és zöldségekkel tálalják. A Ropa vieja eredete a spanyol konyhához vezethető vissza, és a 19. században vált népszerűvé Kubában.

 

Hozzávalók:

    1 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)

    1/2 csésze olívaolaj

    1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)

    2 gerezd fokhagyma (zúzva)

    1/2 csésze paradicsompüré

    1 csésze paradicsomszósz

    1/2 csésze víz

    1/4 csésze őrölt kömény

    1/4 csésze őrölt paprika

    1/4 csésze őrölt oregano

    1/4 csésze só

    1/4 csésze bors

    1 babérlevél

    1 csésze bab (főtt)

    1/2 csésze zöldpaprika (csíkokra vágva)

 

Elkészítés:

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat.

    Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsd üvegesre.

    Add hozzá a sertéshúst, és süsd minden oldalán aranybarnára.

    Add hozzá a paradicsompürét, a paradicsomszószt, a vizet, a köményt, a paprikát, az oreganót, a sót, a borsot és a babérlevelet.

    Forrald fel, majd vedd le a lángot, és fedővel lefedve párold a sertéshúst 2-3 órán át, amíg megpuhul és szálakra nem téphető.

    Add hozzá a babot és a zöldpaprikát, és főzd további 10 percig.

    Tálald a Ropa vieja-t rizzsel.

 

Tippek:

    A sertéscombfilé helyett használhatsz sertésvállat is.

    A főzési idő a sertéshús méretétől függően változhat.

    A Ropa vieja-t tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy lefagyaszthatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: