Japán Tonkatsu
12 Apr 2024
Hozzávalók:
2 sertésszűz szelet (kb. 150 g/szelet)
Só és bors
Liszt
2 tojás, felverve
Panko morzsa
Olaj a sütéshez
Tonkatsu szósz:
3 evőkanál Worcestershire szósz
2 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
1 evőkanál rizsecet
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál fokhagymapor
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
Elkészítés:
Tonkatsu:
Húsklopfoló: Helyezd a hússzeleteket egy műanyag fólia alá. Óvatosan klopfolj a hússzeletekre egy húsklopfolóval, amíg kb. 1 cm vastagságúak nem lesznek. Ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki a húst.
Sózás és borsozás: Sózd és borsozd be mindkét oldalát a hússzeleteknek.
Panírozás: Készíts elő három tányért. Az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba a panko morzsát. Forgasd be a hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a panko morzsába. Ügyelj arra, hogy minden oldalukat egyenletesen bevonja a panír.
Sütés: Melegíts fel olajat egy serpenyőben közepes lángon. Amikor az olaj forró (kb. 170°C), óvatosan tedd bele a panírozott hússzeleteket. Süsd őket kb. 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a panír.
Lecsepegtetés: Szedd ki a hússzeleteket az olajból, és tedd őket papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.
Tálalás: Tálald a tonkatsut frissen, rizzsel, tonkatsu szósszal és reszelt káposztával.
Tonkatsu szósz:
Keverd össze az összetevőket egy tálban.
Tárold a tonkatsu szószt hűtőben, és legfeljebb 2 hétig fogyaszd.
Tippek:
A hússzeletek klopfolásakor ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki őket.
A panírozáshoz használhatsz finomra őrölt zsemlemorzsát is a panko morzsa helyett.
Az olaj hőmérséklete fontos a sütéshez. Ha az olaj nem elég forró, a panír nem lesz ropogós. Ha túl forró, a panír megéghet, mielőtt a hús átsülne.
A tonkatsut tálalhatod más köretekkel is, mint pl. sült burgonyával, salátával vagy zöldségekkel.
Jó étvágyat!