Japán Tonkatsu

12 Apr 2024

Hozzávalók:

    2 sertésszűz szelet (kb. 150 g/szelet)

    Só és bors

    Liszt

    2 tojás, felverve

    Panko morzsa

    Olaj a sütéshez

 

Tonkatsu szósz:

    3 evőkanál Worcestershire szósz

    2 evőkanál ketchup

    1 evőkanál méz

    1 evőkanál rizsecet

    1/2 teáskanál őrölt gyömbér

    1/4 teáskanál fokhagymapor

    1/4 teáskanál só

    1/4 teáskanál bors

 

Elkészítés:

Tonkatsu:

    Húsklopfoló: Helyezd a hússzeleteket egy műanyag fólia alá. Óvatosan klopfolj a hússzeletekre egy húsklopfolóval, amíg kb. 1 cm vastagságúak nem lesznek. Ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki a húst.

    Sózás és borsozás: Sózd és borsozd be mindkét oldalát a hússzeleteknek.

    Panírozás: Készíts elő három tányért. Az elsőbe tedd a lisztet, a másodikba a felvert tojást, a harmadikba a panko morzsát. Forgasd be a hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a panko morzsába. Ügyelj arra, hogy minden oldalukat egyenletesen bevonja a panír.

    Sütés: Melegíts fel olajat egy serpenyőben közepes lángon. Amikor az olaj forró (kb. 170°C), óvatosan tedd bele a panírozott hússzeleteket. Süsd őket kb. 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz a panír.

    Lecsepegtetés: Szedd ki a hússzeleteket az olajból, és tedd őket papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj.

    Tálalás: Tálald a tonkatsut frissen, rizzsel, tonkatsu szósszal és reszelt káposztával.

 

Tonkatsu szósz:

    Keverd össze az összetevőket egy tálban.

    Tárold a tonkatsu szószt hűtőben, és legfeljebb 2 hétig fogyaszd.

 

Tippek:

    A hússzeletek klopfolásakor ügyelj arra, hogy ne lyukaszd ki őket.

    A panírozáshoz használhatsz finomra őrölt zsemlemorzsát is a panko morzsa helyett.

    Az olaj hőmérséklete fontos a sütéshez. Ha az olaj nem elég forró, a panír nem lesz ropogós. Ha túl forró, a panír megéghet, mielőtt a hús átsülne.

    A tonkatsut tálalhatod más köretekkel is, mint pl. sült burgonyával, salátával vagy zöldségekkel.

 

Jó étvágyat!

Share this article: