Francia Rôti de Porc
12 Apr 2024
A rôti de porc egy ízletes francia étel, mely sült sertéshúsból készül. A húst általában fokhagymával, fűszerekkel és gyógynövényekkel töltik meg, majd ropogósra sütik.
Hozzávalók:
1 kg sertésszűz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1/2 teáskanál szárított kakukkfű
1/2 teáskanál szárított rozmaring
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1/4 csésze friss zsályalevél
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Kend be a sertésszűzet olívaolajjal.
Sózd, borsozd be a húst, és szórd meg kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával.
Helyezd a zsályaleveleket a hús tetejére.
Tekerd fel a húst szoros tekercsbe.
Helyezd a tekercset egy tepsibe.
Süsd a húst 1-1,5 órán át, amíg át nem sül.
Tippek:
A hús bőrét beirdalhatod, hogy ropogósabb legyen.
A töltelékhez adhatsz más fűszereket is, ízlés szerint.
A rôti de porc-ot frissen tálalhatod sült burgonyával, zöldségekkel vagy salátával.
Jó étvágyat!