Francia Rôti de Porc

12 Apr 2024

A rôti de porc egy ízletes francia étel, mely sült sertéshúsból készül. A húst általában fokhagymával, fűszerekkel és gyógynövényekkel töltik meg, majd ropogósra sütik.

 

Hozzávalók:

    1 kg sertésszűz

    1 evőkanál olívaolaj

    1 teáskanál só

    1/2 teáskanál bors

    1/2 teáskanál szárított kakukkfű

    1/2 teáskanál szárított rozmaring

    1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1/4 csésze friss zsályalevél

 

Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

    Kend be a sertésszűzet olívaolajjal.

    Sózd, borsozd be a húst, és szórd meg kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymával.

    Helyezd a zsályaleveleket a hús tetejére.

    Tekerd fel a húst szoros tekercsbe.

    Helyezd a tekercset egy tepsibe.

    Süsd a húst 1-1,5 órán át, amíg át nem sül.

 

Tippek:

    A hús bőrét beirdalhatod, hogy ropogósabb legyen.

    A töltelékhez adhatsz más fűszereket is, ízlés szerint.

    A rôti de porc-ot frissen tálalhatod sült burgonyával, zöldségekkel vagy salátával.

 

Jó étvágyat!

Share this article: