Etiópia: Siga Tibs

12 Apr 2024

Leírás:

A Siga Tibs egy hagyományos etióp sertéssült recept, amelyet fűszerekkel és hagymával pácolnak, majd vajban vagy olajban pirítanak. A Siga Tibs-et általában injera nevű lapos kenyérrel tálalják, amellyel felveszik a ragut. A Siga Tibs egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes egy etióp ihletésű étkezéshez.

 

Hozzávalók:

    500 g sertéscombfilé (csíkokra vágva)

    1 evőkanál vaj vagy olaj

    1/2 teáskanál őrölt gyömbér

    1/2 teáskanál fokhagymapor

    1/4 teáskanál őrölt koriander

    1/4 teáskanál őrölt kömény

    1/4 teáskanál bors

    1/2 csésze apróra vágott hagyma

    1/4 csésze apróra vágott petrezselyem

    Só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

    Vágd fel a sertéscombfilét csíkokra.

    Egy tálban keverd össze a vajat vagy az olajat, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert, a köményt, a borsot, a hagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot.

    Add hozzá a sertéshúst a páchoz, és keverd össze, hogy minden oldalát bevonja.

    Pácold a sertéshúst hűtőszekrényben 30 percig - 1 órán át.

    Melegítsd fel egy serpenyőt közepes lángon.

    Add hozzá a pácolt sertéshúst a serpenyőbe, és süsd, amíg meg nem pirul és át nem sül.

    Tálald a Siga Tibs-et injera kenyérrel.

 

Tippek:

    A sertéscombfilé helyett használhatsz sertéskarajt, vagy darált sertéshúst is.

    A fűszereket ízlés szerint módosíthatjuk.

    Adjunk hozzá zöldségeket, mint a paprika, a cukkini vagy a paradicsom, hogy színesebbé és ízletesebbé tegyük az ételt.

 

Jó étvágyat!

Share this article: