Egyesült Államok: Pulled pork (füstölt sertéshús)
12 Apr 2024
Leírás:
A pulled pork egy lassan füstölt, majd szálakra tépett sertéshúsból készült étel, amely az Egyesült Államok déli államaiban népszerű. A pulled porkot általában sertéscombfiléből vagy sertésvállból készítik, és hickory- vagy tölgyfa füstön füstölik. A pulled porkot gyakran barbecue szósszal tálalják, és hamburgerzsömlén, salátában, vagy szendvicsben is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
2 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)
1/2 csésze barna cukor
1/4 csésze só
1/4 csésze őrölt paprika
1/4 csésze őrölt kömény
1/4 csésze őrölt fokhagyma
1/4 csésze őrölt hagyma
1/4 csésze bors
1 csésze almaecet
1 csésze víz
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a barna cukrot, a sót, a paprikát, a köményt, a fokhagymát, a hagymát és a borsot.
Dörzsöld be a fűszerkeveréket a sertéshúsba.
Tedd a sertéshúst egy tepsibe, és öntsd alá az almaecetet és a vizet.
Takard le a tepsi fóliával, és süsd a sertéshúst 120°C-on (250°F) 8-10 órán át, amíg a belső hőmérséklete el nem éri a 90°C-ot (195°F).
Vedd ki a sertéshúst a sütőből, és hagyd pihenni 30 percig.
Két villával tépd szét a sertéshúst, és tálald barbecue szósszal.
Tippek:
A sertéscombfilé helyett használhatsz sertésvállat is.
A füstöléshez használhatsz hickory- vagy tölgyfa forgácsot.
A pulled porkot tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy lefagyaszthatod.
Jó étvágyat!