Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Egyesült Államok: Pulled pork (füstölt sertéshús)

Egyesült Államok: Pulled pork (füstölt sertéshús)

12 Apr 2024

Leírás:

A pulled pork egy lassan füstölt, majd szálakra tépett sertéshúsból készült étel, amely az Egyesült Államok déli államaiban népszerű. A pulled porkot általában sertéscombfiléből vagy sertésvállból készítik, és hickory- vagy tölgyfa füstön füstölik. A pulled porkot gyakran barbecue szósszal tálalják, és hamburgerzsömlén, salátában, vagy szendvicsben is fogyaszthatjuk.

 

Hozzávalók:

    2 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)

    1/2 csésze barna cukor

    1/4 csésze só

    1/4 csésze őrölt paprika

    1/4 csésze őrölt kömény

    1/4 csésze őrölt fokhagyma

    1/4 csésze őrölt hagyma

    1/4 csésze bors

    1 csésze almaecet

    1 csésze víz

 

Elkészítés:

    Egy tálban keverd össze a barna cukrot, a sót, a paprikát, a köményt, a fokhagymát, a hagymát és a borsot.

    Dörzsöld be a fűszerkeveréket a sertéshúsba.

    Tedd a sertéshúst egy tepsibe, és öntsd alá az almaecetet és a vizet.

    Takard le a tepsi fóliával, és süsd a sertéshúst 120°C-on (250°F) 8-10 órán át, amíg a belső hőmérséklete el nem éri a 90°C-ot (195°F).

    Vedd ki a sertéshúst a sütőből, és hagyd pihenni 30 percig.

    Két villával tépd szét a sertéshúst, és tálald barbecue szósszal.

 

Tippek

    A sertéscombfilé helyett használhatsz sertésvállat is.

    A füstöléshez használhatsz hickory- vagy tölgyfa forgácsot.

    A pulled porkot tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy lefagyaszthatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: