Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Dominikai Köztársaság: La Bandera (zászló)

Dominikai Köztársaság: La Bandera (zászló)

12 Apr 2024

Leírás:

A La Bandera (zászló) a Dominikai Köztársaság nemzeti étele, amely három fő részből áll:

 

    Fehér rizs: A rizs a dominikai konyha alapvető eleme, és a La Bandera zászlajának fehér színét jelképezi.

    Pinto bab: A pinto bab vörös babból és fekete babból készül, és a zászló piros színét jelképezi.

    Húspörkölt: A húspörkölt általában marhahúsból vagy sertéshúsból készül, és a zászló kék színét jelképezi.

 

A La Bandera-t gyakran tostones-szel (sült zöld banán) és salátával tálalják.

 

Hozzávalók:

    2 csésze fehér rizs

    1 csésze pinto bab (főtt)

    500 g sertéscombfilé (kockára vágva)

    1/4 csésze olívaolaj

    1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)

    2 gerezd fokhagyma (zúzva)

    1/2 csésze paradicsomszósz

    1/4 csésze víz

    1/4 csésze őrölt kömény

    1/4 csésze őrölt paprika

    1/4 csésze só

    1/4 csésze bors

    1 babérlevél

 

Elkészítés:

    Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben.

    Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsd üvegesre.

    Add hozzá a sertéshúst, és süsd minden oldalán aranybarnára.

    Add hozzá a paradicsomszószt, a vizet, a köményt, a paprikát, a sót, a borsot és a babérlevelet.

    Forrald fel, majd vedd le a lángot, és fedővel lefedve párold a sertéshúst 2-3 órán át, amíg megpuhul.

    Tálald a La Bandera-t rizzsel, pinto babbal és húspörkölttel.

 

Tippek:

    A sertéscombfilé helyett használhatsz marhahús lapockát is.

    A főzési idő a sertéshús méretétől függően változhat.

    A La Bandera-t tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy lefagyaszthatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: