Dominikai Köztársaság: La Bandera (zászló)
12 Apr 2024
Leírás:
A La Bandera (zászló) a Dominikai Köztársaság nemzeti étele, amely három fő részből áll:
Fehér rizs: A rizs a dominikai konyha alapvető eleme, és a La Bandera zászlajának fehér színét jelképezi.
Pinto bab: A pinto bab vörös babból és fekete babból készül, és a zászló piros színét jelképezi.
Húspörkölt: A húspörkölt általában marhahúsból vagy sertéshúsból készül, és a zászló kék színét jelképezi.
A La Bandera-t gyakran tostones-szel (sült zöld banán) és salátával tálalják.
Hozzávalók:
2 csésze fehér rizs
1 csésze pinto bab (főtt)
500 g sertéscombfilé (kockára vágva)
1/4 csésze olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma (zúzva)
1/2 csésze paradicsomszósz
1/4 csésze víz
1/4 csésze őrölt kömény
1/4 csésze őrölt paprika
1/4 csésze só
1/4 csésze bors
1 babérlevél
Elkészítés:
Főzd meg a rizst a csomagoláson található utasítások szerint.
Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben.
Add hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsd üvegesre.
Add hozzá a sertéshúst, és süsd minden oldalán aranybarnára.
Add hozzá a paradicsomszószt, a vizet, a köményt, a paprikát, a sót, a borsot és a babérlevelet.
Forrald fel, majd vedd le a lángot, és fedővel lefedve párold a sertéshúst 2-3 órán át, amíg megpuhul.
Tálald a La Bandera-t rizzsel, pinto babbal és húspörkölttel.
Tippek:
A sertéscombfilé helyett használhatsz marhahús lapockát is.
A főzési idő a sertéshús méretétől függően változhat.
A La Bandera-t tárolhatod a hűtőszekrényben 3-4 napig, vagy lefagyaszthatod.
Jó étvágyat!