Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Dél-Korea: Jeyuk Bokkeum (돼지고기볶음) Elkészítése

Dél-Korea: Jeyuk Bokkeum (돼지고기볶음) Elkészítése

12 Apr 2024

Hozzávalók:

    500 g sertéscombfilé

    1 evőkanál olívaolaj

    1/2 teáskanál őrölt gyömbér

    1/2 teáskanál fokhagymapor

    1/4 teáskanál őrölt koriander

    1/4 teáskanál bors

    1/4 csésze szójaszósz

    1/4 csésze méz

    1/4 csésze rizsecet

    1/4 csésze szezámolaj

    1/4 csésze apróra vágott zöldhagyma

 

Elkészítés:

    Pácolás: Vágd a sertéshúst vékony szeletekre. Keverd össze az olívaolajat, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert és a borsot egy tálban. Helyezd a sertéshúst a pácba, és forgasd be, hogy minden oldalát bevonja. Takard le a tálat, és tedd hűtőbe 30 percre.

    Sütés: Melegítsd fel a serpenyőt közepes lángon. Sütés közben kend meg a páccal a húst. Süsd 3-4 percig mindkét oldalon, amíg át nem sül.

    Szósz: Keverd össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecet és a szezámolajat egy tálban. Öntsd a serpenyőbe a sült hússal. Főzd 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Tálalás: Tálald a Jeyuk Bokkeumot rizzsel, zöldséggel és apróra vágott zöldhagymával.

 

Rövid leírás:

A Jeyuk Bokkeum egy koreai sült sertéshús étel, amelyet pácban pácolnak, majd serpenyőben sütnek. A pác ízletes keveréke a gyömbérnek, a fokhagymának, a koriandernek és a borsnak. A szósz pedig sós, édes és savanyú ízeket ötvöz. A Jeyuk Bokkeumot rizzsel és zöldséggel tálalják, és egy finom és kielégítő koreai étel.

 

Tippek:

    A pácolási időt hosszabbíthatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    A sütési idő a sertéshús vastagságától függően változhat.

    A Jeyuk Bokkeumot tálalhatod salátával, tavaszi tekerccsel vagy más koreai étellel is.

 

Jó étvágyat!

Share this article: