Dél-Korea: Jeyuk Bokkeum (돼지고기볶음) Elkészítése
12 Apr 2024
Hozzávalók:
500 g sertéscombfilé
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 teáskanál fokhagymapor
1/4 teáskanál őrölt koriander
1/4 teáskanál bors
1/4 csésze szójaszósz
1/4 csésze méz
1/4 csésze rizsecet
1/4 csésze szezámolaj
1/4 csésze apróra vágott zöldhagyma
Elkészítés:
Pácolás: Vágd a sertéshúst vékony szeletekre. Keverd össze az olívaolajat, a gyömbért, a fokhagymaport, a koriandert és a borsot egy tálban. Helyezd a sertéshúst a pácba, és forgasd be, hogy minden oldalát bevonja. Takard le a tálat, és tedd hűtőbe 30 percre.
Sütés: Melegítsd fel a serpenyőt közepes lángon. Sütés közben kend meg a páccal a húst. Süsd 3-4 percig mindkét oldalon, amíg át nem sül.
Szósz: Keverd össze a szójaszószt, a mézet, a rizsecet és a szezámolajat egy tálban. Öntsd a serpenyőbe a sült hússal. Főzd 2-3 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Tálalás: Tálald a Jeyuk Bokkeumot rizzsel, zöldséggel és apróra vágott zöldhagymával.
Rövid leírás:
A Jeyuk Bokkeum egy koreai sült sertéshús étel, amelyet pácban pácolnak, majd serpenyőben sütnek. A pác ízletes keveréke a gyömbérnek, a fokhagymának, a koriandernek és a borsnak. A szósz pedig sós, édes és savanyú ízeket ötvöz. A Jeyuk Bokkeumot rizzsel és zöldséggel tálalják, és egy finom és kielégítő koreai étel.
Tippek:
A pácolási időt hosszabbíthatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.
A sütési idő a sertéshús vastagságától függően változhat.
A Jeyuk Bokkeumot tálalhatod salátával, tavaszi tekerccsel vagy más koreai étellel is.
Jó étvágyat!