Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Chile: Curanto (Grillezett Tenger Gyümölcsei és Sertéshús)

Chile: Curanto (Grillezett Tenger Gyümölcsei és Sertéshús)

12 Apr 2024

Leírás:

A Curanto Chile egyik leghíresebb étele, amelyet hagyományosan egy gödörben grillezett tenger gyümölcseiből és sertéshúsból készítenek. A Curanto-t általában kagylóból, rákból, halból, burgonyából, kukoricából és batátából készítik. A Curanto-t a tengerparton, egy gödörben készítik, amelyet forró kövekkel töltenek meg. A tenger gyümölcseit és a húst levelekkel takarják le, és a gödörben párolják, amíg meg nem főnek.

 

Hozzávalók:

    1 kg kagyló

    1 kg rák

    1 kg hal

    1 kg burgonya

    1 kg kukorica

    1 kg batáta

    1 kg sertéshús

    Só

    Bors

    Zöldségek (opcionális)

 

Elkészítés:

    Áss egy gödröt a tengerparton.

    Töltsd meg a gödröt forró kövekkel.

    Helyezd a tenger gyümölcseit, a húst, a burgonyát, a kukoricát, a batátát és a zöldségeket a kövekre.

    Takard le a gödröt levelekkel.

    Párold a Curanto-t 1-2 órán át, amíg a tenger gyümölcsei, a hús és a zöldségek meg nem főnek.

 

Tippek:

    A Curanto-t otthon is elkészítheted sütőben.

    A Curanto-t tálalhatod rizzsel vagy salátával.

 

Jó étvágyat!

Share this article: