Ausztrália: Roast Pork (Sült Sertéshús)
12 Apr 2024
Leírás:
A Roast Pork (sült sertéshús) Ausztrália egyik legnépszerűbb vasárnapi ebédje, amelyet általában ropogós bőrrel, szaftos hússal és sült zöldségekkel tálalnak. A Roast Pork-ot hagyományosan sertéscombfiléből készítik, de sertéslapockából is elkészíthető. A húst fűszerekkel, gyógynövényekkel és olajjal pácolják, majd sütőben sütik, amíg meg nem puhul és a bőr ropogós nem lesz.
Hozzávalók:
1 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál rozmaring
1/2 teáskanál fokhagymapor
Zöldségek (burgonya, sárgarépa, zeller)
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
Kend be a sertéshúst olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymaporral.
Helyezd a sertéshúst egy tepsibe, és süsd 2-3 órán át, amíg a hús megpuhul és a bőr ropogós nem lesz.
Az utolsó 30 percben süsd a zöldségeket a sertéshússal együtt.
Tippek:
A sertéshús sütési ideje a hús méretétől függően változhat.
A húst sütés közben locsold meg a saját levével, hogy szaftos maradjon.
A Roast Pork-ot tálalhatod almás szószal, Yorkshire pudinggal és savanyúsággal.
Jó étvágyat!