Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Ausztrália: Roast Pork (Sült Sertéshús)

Ausztrália: Roast Pork (Sült Sertéshús)

12 Apr 2024

Leírás:

A Roast Pork (sült sertéshús) Ausztrália egyik legnépszerűbb vasárnapi ebédje, amelyet általában ropogós bőrrel, szaftos hússal és sült zöldségekkel tálalnak. A Roast Pork-ot hagyományosan sertéscombfiléből készítik, de sertéslapockából is elkészíthető. A húst fűszerekkel, gyógynövényekkel és olajjal pácolják, majd sütőben sütik, amíg meg nem puhul és a bőr ropogós nem lesz.

 

Hozzávalók:

    1 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)

    1 evőkanál olívaolaj

    1 teáskanál só

    1/2 teáskanál bors

    1 teáskanál kakukkfű

    1 teáskanál rozmaring

    1/2 teáskanál fokhagymapor

    Zöldségek (burgonya, sárgarépa, zeller)

 

Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.

    Kend be a sertéshúst olívaolajjal, és szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal és fokhagymaporral.

    Helyezd a sertéshúst egy tepsibe, és süsd 2-3 órán át, amíg a hús megpuhul és a bőr ropogós nem lesz.

    Az utolsó 30 percben süsd a zöldségeket a sertéshússal együtt.

 

Tippek:

    A sertéshús sütési ideje a hús méretétől függően változhat.

    A húst sütés közben locsold meg a saját levével, hogy szaftos maradjon.

    A Roast Pork-ot tálalhatod almás szószal, Yorkshire pudinggal és savanyúsággal.

 

Jó étvágyat!

Share this article: