Nyitólap / Receptkönyvek / Malacok a világ körül / Argentína: Asado (Grillezett hús)

Argentína: Asado (Grillezett hús)

12 Apr 2024

Leírás:

Az Asado Argentína nemzeti étele, és egy igazi társasági esemény, ahol a család és a barátok összegyűlnek, hogy együtt grillezzenek és fogyasszák a finom húsokat. Az Asado hagyományosan marhahúsból készül, de sertéshúsból is elkészíthető. A húst parázson sütik, és általában chorizó kolbásszal, morcilla véreshurkával, és belsőségekkel tálalják. Az Asado-hoz chimichurri szószt is kínálnak, ami egy friss fűszernövényekből és ecetből készült pikáns szósz.

 

Hozzávalók:

    1 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)

    1/2 kg chorizo kolbász

    1/2 kg morcilla véreshurka

    1 kg marhahús (hátszín, rostélyos, stb.)

    Só

    Bors

    Chimichurri szósz (opcionális)

 

Elkészítés:

    Gyújts tüzet a faszénparázson.

    Vágd a sertéshúst és a marhahúst nagy darabokra.

    Sózd és borsozd meg a húst.

    Helyezd a húst a parázsra, és süsd kb. 20-30 percig, amíg meg nem puhul és kívülről ropogós nem lesz.

    Sütés közben forgasd meg a húst, hogy egyenletesen süljön.

    A chorizo kolbászt és a morcilla véreshurkát is süsd meg a parázson.

    Tálald az Asado-t chimichurri szósszal.

 

Tippek:

    A faszénparázs helyett használhatsz grillt is.

    A húst sütés előtt pácolhatod is, hogy még ízletesebb legyen.

    A chimichurri szósz helyett más szószt is használhatsz, pl. ketchupot, mustárt, vagy majonézt.

    Az Asado-t tálalhatod salátával, sült zöldségekkel, vagy rizzsel is.

 

Jó étvágyat!

Share this article: