Argentína: Asado (Grillezett hús)
12 Apr 2024
Leírás:
Az Asado Argentína nemzeti étele, és egy igazi társasági esemény, ahol a család és a barátok összegyűlnek, hogy együtt grillezzenek és fogyasszák a finom húsokat. Az Asado hagyományosan marhahúsból készül, de sertéshúsból is elkészíthető. A húst parázson sütik, és általában chorizó kolbásszal, morcilla véreshurkával, és belsőségekkel tálalják. Az Asado-hoz chimichurri szószt is kínálnak, ami egy friss fűszernövényekből és ecetből készült pikáns szósz.
Hozzávalók:
1 kg sertéscombfilé (csonttal és bőrrel)
1/2 kg chorizo kolbász
1/2 kg morcilla véreshurka
1 kg marhahús (hátszín, rostélyos, stb.)
Só
Bors
Chimichurri szósz (opcionális)
Elkészítés:
Gyújts tüzet a faszénparázson.
Vágd a sertéshúst és a marhahúst nagy darabokra.
Sózd és borsozd meg a húst.
Helyezd a húst a parázsra, és süsd kb. 20-30 percig, amíg meg nem puhul és kívülről ropogós nem lesz.
Sütés közben forgasd meg a húst, hogy egyenletesen süljön.
A chorizo kolbászt és a morcilla véreshurkát is süsd meg a parázson.
Tálald az Asado-t chimichurri szósszal.
Tippek:
A faszénparázs helyett használhatsz grillt is.
A húst sütés előtt pácolhatod is, hogy még ízletesebb legyen.
A chimichurri szósz helyett más szószt is használhatsz, pl. ketchupot, mustárt, vagy majonézt.
Az Asado-t tálalhatod salátával, sült zöldségekkel, vagy rizzsel is.
Jó étvágyat!