Töltött Paprika: A Magyar Ízek Kincse
12 Apr 2024
Leírás:
A töltött paprika a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Paprikából, darált húsból, rizzsel és fűszerekkel töltött töltelékkel készül, majd paradicsomszósszal tálalva igazi ízbomba. A töltött paprika ropogós paprikahéja, szaftos tölteléke és ízletes paradicsomszósszal igazi ízkavalkádot nyújt, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
6 db zöldpaprika
500 g darált hús (sertés, marha, vegyes)
100 g rizs
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
1 evőkanál olaj
500 ml paradicsompüré
250 ml tejföl
Elkészítés:
A paprikák tetejét levágod, a magokat eltávolítod.
A rizst megfőzöd.
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
Egy tálban keverd össze a darált húst, a rizst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát.
A töltelékkel megtöltöd a paprikákat.
Egy fazékban olajat hevítesz, és rásütöd a töltött paprikákat.
Felöntöd paradicsompürével, és fedő alatt puhára párolod.
A tejfölt simára kevered a paradicsompüréből kivett kevés szafttal, és a töltött paprikákhoz adod.
Tippek:
A töltött paprikát ízlés szerint burgonyapürével, rizzsel, sült krumplival, salátával, savanyúsággal tálalhatod.
A töltelékhez ízlés szerint adhatsz gombát, paprikát, tojást, sajtot.
A paradicsomszóst ízlés szerint fűszerezheted chili paprikával, majoránnával, bazsalikommal.
Jó étvágyat!