Töltött káposzta: Hagyományos Magyar Ízvilág
11 Apr 2024
Leírás:
A töltött káposzta a magyar konyha egyik leghíresebb és legfinomabb étele. Savanyú káposztalevelekbe töltött darált húsból, rizsből és fűszerekből készül, és tejföllel, paprikával és fűszerekkel készült szósszal tálalják. A töltött káposzta igazi ízorgia, tele van savanykás, sós, édes és fűszeres ízekkel.
Hozzávalók:
1 fej savanyú káposzta
500 g darált sertéshús
200 g rizs
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
bors
pirospaprika
olaj
2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A káposztaleveleket forró vízben blansírozd 1-2 percig, majd szedd le róluk a vastag ereket.
A darált húst keverd össze a rizzsel, a tojással, a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával, a sóval, borssal és a pirospaprikával.
A káposztaleveleket töltsd meg a húsos keverékkel, majd hajtsd be a széleit.
Egy fazékban hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a töltött káposztákat.
Önts fel vízzel, és fedő alatt párold 1-2 órán át, amíg a káposzta megpuhul és a hús megsül.
A tejfölt keverd össze a liszttel, és egy kevés meleg levessel hőkiegyenlítve öntsd a töltött káposztára.
Forrald össze, és forrón tálald.
Jó étvágyat!