Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Töltött káposzta: Hagyományos Magyar Ízvilág

Töltött káposzta: Hagyományos Magyar Ízvilág

11 Apr 2024

Leírás:

A töltött káposzta a magyar konyha egyik leghíresebb és legfinomabb étele. Savanyú káposztalevelekbe töltött darált húsból, rizsből és fűszerekből készül, és tejföllel, paprikával és fűszerekkel készült szósszal tálalják. A töltött káposzta igazi ízorgia, tele van savanykás, sós, édes és fűszeres ízekkel.

 

Hozzávalók:

    1 fej savanyú káposzta

    500 g darált sertéshús

    200 g rizs

    1 vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    1 tojás

    só

    bors

    pirospaprika

    olaj

    2 evőkanál tejföl

    1 evőkanál liszt

 

Elkészítés:

    A káposztaleveleket forró vízben blansírozd 1-2 percig, majd szedd le róluk a vastag ereket.

    A darált húst keverd össze a rizzsel, a tojással, a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával, a sóval, borssal és a pirospaprikával.

    A káposztaleveleket töltsd meg a húsos keverékkel, majd hajtsd be a széleit.

    Egy fazékban hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a töltött káposztákat.

    Önts fel vízzel, és fedő alatt párold 1-2 órán át, amíg a káposzta megpuhul és a hús megsül.

    A tejfölt keverd össze a liszttel, és egy kevés meleg levessel hőkiegyenlítve öntsd a töltött káposztára.

    Forrald össze, és forrón tálald.

 

Jó étvágyat!

Share this article: