Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Tokány: A Magyar Ízek Harmonikus Összefonódása

Tokány: A Magyar Ízek Harmonikus Összefonódása

12 Apr 2024

Leírás: 

A tokány egy ízletes és laktató magyar étel, melyet marhahúsból, burgonyából, hagymából és fűszerekből készítenek. A tokány ízvilága harmonikus, a marhahús íze összefonódik a burgonya selymességével, a hagyma édességével és a fűszerek zamatával. A tokány igazi magyar klasszikus, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    800 g marhahús (marhalapocka, pörkölt hús)

    2 db vöröshagyma

    2 evőkanál zsír

    1 evőkanál pirospaprika

    1 kg burgonya

    1 babérlevél

    10 db szegfűszeg

    1 kk egész bors

    só

    víz

    1 csomó petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

    A marhahúst kockákra vágod.

    A vöröshagymát aprítsd fel.

    A zsírban megpirítod a vöröshagymát, majd hozzáadod a pirospaprikát.

    Röviden pirítod, majd hozzáadod a marhahúst.

    Fehéredésig pirítod, majd sózod, borsozod, és felöntöd vízzel.

    Lefedve puhára párolod a húst.

    Hozzáadod a kockára vágott burgonyát, a babérlevelet, a szegfűszeget és a borsot.

    Tovább főzöd, amíg a burgonya megpuhul.

    A petrezselyemzölddel ízesíted.

 

Tippek:

    A tokányt ízlés szerint friss kenyérrel, galuskával vagy nokedlivel tálalhatod.

    A tokányt tejföllel is ízesítheted.

    A tokányt bográcsban is elkészítheted.

 

Jó étvágyat!

Share this article: