Thai Pad Krapow

11 Apr 2024

Hozzávalók:

    500 g darált hús (csirke vagy sertés)

    2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1 shallot vagy 1 fej vöröshagyma, apróra vágva

    2-4 szárított thai chili (ízlés szerint)

    10 szál thai bazsalikom levél

    3 evőkanál osztrigaszósz

    1 evőkanál szójaszósz

    1 evőkanál cukor

    1 evőkanál növényi olaj

    Főtt rizs a tálaláshoz

    Tükörtojás (opcionális) a tálaláshoz

 

Elkészítés:

    Forrósítsd az olajat: Wokban vagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat magas hőfokon.

    Pirítsd meg az illatosítókat: Add hozzá a fokhagymát, shallot-t vagy vöröshagymát és a chilipehelyszeleteket. Körülbelül 30 másodpercig pirítsd, amíg illatos lesz.

    Pirítsd meg a húst: Add hozzá a darált húst, és pirítsd aranybarnára, közben spatula segítségével folyamatosan oszd el a serpenyőben.

    Add hozzá a szószt: Öntsd hozzá az osztrigaszószt, a szójaszószt és a cukrot. Folytasd a pirítást még egy percig.

    Add hozzá a bazsalikomot: Add hozzá a bazsalikom leveleket, és csak néhány másodpercig pirítsd, amíg kissé összeesnek. A thai bazsalikomnak erős az íze, ezért a rövid főzési idő megőrzi az egyedi zamatát és aromáját.

    Tálald azonnal: A kész Pad Krapow-t forrón tálald főtt rizs tetején. Tükörtojással is megkoronázhatod, ha szeretnéd.

 

Tippek:

    A chili mennyiségét az ízlésedhez igazíthatod.

    Ha nincs thai bazsalikomod, helyettesítheted hazai bazsalikommal, de az íze kissé eltérő lesz.

    A hús mellé tehetsz még egyéb zöldségeket is, például zöldbabot, kaliforniai paprikát vagy sárgarépát.

    Gazdagabb íz érdekében használhatsz osztriga- és halszósz szósz kombinációját is.

    A Pad Krapow másnap még finomabb, így érdemes előre elkészíteni.

 

Jó étvágyat!

Share this article: