Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Texasi Chili Con Carne Recept

Texasi Chili Con Carne Recept

12 Apr 2024

A Texasi Chili Con Carne egy ízletes és laktató egytálétel, amely marhahúsból, babból, fűszerekből és chiliszószból készül. Íme, hogyan készítsd el:

 

Hozzávalók:

    500 g kockázott marhahús

    1 közepes fej hagyma, apróra vágva

    2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1 evőkanál olívaolaj

    1 teáskanál chilipor

    1/2 teáskanál őrölt kömény

    1/4 teáskanál cayenne bors

    1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

    1 doboz (411 g) vörösbab, lecsepegtetve és átmosva

    1 doboz (411 g) paradicsomkocka, lecsepegtetve

    1 doboz (411 g) sűrített paradicsom

    1 csésze marhahúsleves

    Só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

    Pirítsd meg a marhahúst: Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a marhahúst, és pirítsd barna színűre. Szűrd le a felesleges zsiradékot.

    Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és párold üvegesre.

    Add hozzá a fűszereket: Keverd hozzá a chiliport, a köményt, a cayenne borsot és a szerecsendiót. Főzd 1-2 percig, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek.

    Öntsd hozzá a többi hozzávalót: Add hozzá a vörösbabot, a paradicsomkockát, a sűrített paradicsomot, a marhahúslevest, a sót és a borsot. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot alacsonyra, fedd le a fazekat, és párold 30-40 percig, amíg a chili besűrűsödik.

    Tálalás: Tálald a chili con carne-t forrón, tejföllel, cheddar sajttal, rizzsel vagy tortilla chips-szel.

 

Tippek:

    Használhatsz lassú tűzhelyet is a chili con carne elkészítéséhez. Főzd alacsony hőfokon 6-8 órán át.

    A chili con carne csípősségét ízlésed szerint módosíthatod.

    A chili con carne-t fagyaszthatod is. Lefagyasztás előtt hagyd kihűlni.

 

Jó étvágyat!

Share this article: