Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Sólet: Hagyományos Zsidó Étel Magyarországról

Sólet: Hagyományos Zsidó Étel Magyarországról

11 Apr 2024

Leírás:

A sólet egy hagyományos zsidó étel, amelyet Magyarországon is kedvelnek. Babból, burgonyából, kolbászból és füstölt húsokból készül, lassú tűzön, hosszú ideig főzve. A sólet gazdag és ízletes étel, tele van sós, füstös és fűszeres ízekkel.

 

Hozzávalók:

    500 g fehér bab

    500 g burgonya

    200 g kolbász

    200 g füstölt csülök

    200 g füstölt kolbász

    1 vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    1 evőkanál pirospaprika

    só

    bors

    olaj

 

Elkészítés:

    A babot áztasd be vízbe egy éjszakára.

    A burgonyát mosd meg és vágd kockára.

    A kolbászt és a füstölt húsokat karikákra vágd.

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.

    Egy fazékban hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.

    Add hozzá a pirospaprikát, és pirítsd tovább 1-2 percig.

    Tedd a fazékba a babot, a burgonyát, a kolbászt, a füstölt húsokat, a fokhagymát, a sót és a borsot.

    Önts fel vízzel, és fedő alatt főzd lassú tűzön 3-4 órán át, amíg a bab megpuhul.

 

Tippek:

    A sólet ízlés szerint fűszerezhető babérlevéllel, köménnyel, majoránnával és más fűszerekkel.

    A sólet frissen tálalva a legfinomabb, de másnap is finom.

 

Jó étvágyat!

Share this article: