Rántott hús: A Magyar Klasszikus
12 Apr 2024
Leírás:
A rántott hús a magyar konyha egyik legkedveltebb étele. Borda nélküli sertésszeletből készül, melyet lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bő olajban sütnek ki. A rántott hús ropogós bundája, szaftos húsa és ízletes köretei igazi ízbomba, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
4 db borda nélküli sertésszelet
só
bors
liszt
tojás
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki vékonyra.
Sózd és borsozd mindkét oldalukat.
Forgasd be a hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába.
Hevíts olajat egy serpenyőben, és süsd ki a hússzeleteket aranybarnára.
Papírtörlővel itasd le a felesleges olajat.
Tippek:
A rántott húst ízlés szerint citrommal, tormával, majonézzel vagy tatár szósszal tálalhatod.
A köret lehet burgonyapüré, rizs, sült krumpli, saláta, savanyúság
Jó étvágyat!