Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Rántott hús: A Magyar Klasszikus

Rántott hús: A Magyar Klasszikus

12 Apr 2024

Leírás:

A rántott hús a magyar konyha egyik legkedveltebb étele. Borda nélküli sertésszeletből készül, melyet lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva bő olajban sütnek ki. A rántott hús ropogós bundája, szaftos húsa és ízletes köretei igazi ízbomba, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    4 db borda nélküli sertésszelet

    só

    bors

    liszt

    tojás

    zsemlemorzsa

    olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

    A hússzeleteket klopfold ki vékonyra.

    Sózd és borsozd mindkét oldalukat.

    Forgasd be a hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába.

    Hevíts olajat egy serpenyőben, és süsd ki a hússzeleteket aranybarnára.

    Papírtörlővel itasd le a felesleges olajat.

 

Tippek:

    A rántott húst ízlés szerint citrommal, tormával, majonézzel vagy tatár szósszal tálalhatod.

    A köret lehet burgonyapüré, rizs, sült krumpli, saláta, savanyúság

 

Jó étvágyat!

Share this article: