Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Rakott káposzta: Ínycsiklandó Magyar Klasszikus

Rakott káposzta: Ínycsiklandó Magyar Klasszikus

11 Apr 2024

Leírás: 

A rakott káposzta a magyar konyha egyik kedvenc étele, mely rétegezett káposztából, darált húsból, kolbászból, tejfölből és fűszerekből készül. A káposztát savanyúságát a tejföl lágyítja, a kolbász füstös ízt kölcsönöz, a fűszerek pedig pikánssá teszik. A rakott káposzta igazi ízbomba, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    1 fej savanyú káposzta

    500 g darált sertéshús

    200 g kolbász

    500 g tejföl

    1 vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    1 tojás

    só

    bors

    pirospaprika

    olaj

 

Elkészítés:

    A káposztát mosd át, és vágd vékony csíkokra.

    A darált húst keverd össze a finomra vágott vöröshagymával és fokhagymával, a tojással, a sóval, borssal és a pirospaprikával.

    A kolbászt karikákra vágd.

    Egy tepsit olajozz ki, majd rétegezd bele a káposztát, a darált húst és a kolbászt.

    Öntsd nyakon a tejföllel, és fedő alatt süsd 1-1,5 órán át, 180 °C-on.

 

Tippek:

    A rakott káposztát ízlés szerint burgonyával is rétegezheted.

    A tejfölbe keverhetsz zúzott fokhagymát és pirospaprikát is.

    A rakott káposztát frissen tálald, tejföllel és ropogós kenyérrel.

 

Jó étvágyat!

Share this article: