Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Perui Lomo Saltado Recept

Perui Lomo Saltado Recept

12 Apr 2024

A Lomo Saltado egy ízletes perui étel, amely marhahúsból, zöldségekből és sült krumpliból készül. Íme, hogyan készítsd el:

 

Hozzávalók:

    500 g marhahús (hátszín vagy bélszín a legjobb)

    2 evőkanál olívaolaj

    1 közepes fej hagyma, vékonyra szeletelve

    1 paradicsom, vékonyra szeletelve

    1 piros paprika, vékonyra szeletelve

    1/2 csésze vékonyra szeletelt burgonya

    1 evőkanál szójaszósz

    1 evőkanál vörösborecet

    1 teáskanál őrölt koriander

    1/2 teáskanál őrölt kömény

    1/4 teáskanál cayenne bors (opcionális)

    Só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

    Vágd fel a marhahúst: Vágd a marhahúst vékony csíkokra.

    Pácold be a marhahúst: Keverd össze a szójaszószt, a vörösborecetet, a koriandert, a köményt, a cayenne borsot (ha használod), a sót és a borsot. Tedd a marhahúst a pácba, és hagyd állni 30 percig.

    Süsd meg a krumplit: Melegíts fel olajat egy serpenyőben. Süsd aranybarnára a burgonyát. Szedd ki a serpenyőből és tedd félre.

    Pirítsd meg a marhahúst: Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a marhahúst, és pirítsd barna színűre. Szedd ki a serpenyőből és tedd félre.

    Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát a serpenyőhöz, és párold üvegesre. Add hozzá a paradicsomot és a paprikát, és párold további 5 percig.

 

Tálalás: Tedd a marhahúst, a zöldségeket és a sült krumplit egy tálra. Keverd össze, és tálald.

 

Tippek:

    Használhatsz friss chilit is a csípősebb íz eléréséhez.

    A lomo saltadót tálalhatod rizzsel is.

 

Jó étvágyat!

Share this article: