Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Paprikás Csirke: A Magyar Ízek Klasszikusa

Paprikás Csirke: A Magyar Ízek Klasszikusa

12 Apr 2024

Leírás:

A paprikás csirke a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Csirkehúsból, tejfölből, hagymából és fűszerekből készül, ízletes és krémes. A paprikás csirke igazi magyar klasszikus, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    800 g csirkemellfilé

    2 db vöröshagyma

    2 evőkanál olaj

    1 evőkanál pirospaprika

    250 ml tejföl

    1 csomó petrezselyemzöld

    só

    bors

 

Elkészítés:

    A csirkemellfilét kockákra vágod.

    A vöröshagymát aprítsd fel.

    Az olajat egy serpenyőben hevítsd fel, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.

    Add hozzá a pirospaprikát, és röviden pirítsd.

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd fehéredésig.

    Sózd, borsozd, és önts hozzá kevés vizet.

    Lefedve, kis lángon párold a húst puhára.

    Add hozzá a tejfölt, és forrald össze.

    A petrezselyemzölddel ízesítsd.

 

Tippek:

    A paprikás csirkét ízlés szerint tésztával, rizzsel, burgonyapürével vagy nokedlivel tálalhatod.

    A paprikás csirkét csipetkével is tálalhatod.

    A paprikás csirke elkészíthető csirkecombfiléből is.

 

Jó étvágyat!

Share this article: