Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Mexikói Carne con Chile Recept

Mexikói Carne con Chile Recept

12 Apr 2024

A Carne con Chile egy ízletes és laktató mexikói étel, amely marhahúsból, chiliszószból és fűszerekből készül. Számos változata létezik, de itt egy hagyományos recept:

 

Hozzávalók:

    500 g marhahús (marhahús pörköltnek való a legjobb)

    2 evőkanál olívaolaj

    1 közepes fej hagyma, apróra vágva

    2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1 teáskanál őrölt kömény

    1/2 teáskanál szárított oregano

    1/4 teáskanál cayenne bors (opcionális)

    1 doboz (411 g) chiliszósz (használhatsz enyhét, közepesen csípőset vagy csípős chiliszószt)

    1 csésze marhahúsleves

    Só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

    Pirítsd meg a marhahúst: Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a marhahúst, és pirítsd barna színűre. Szűrd le a felesleges zsiradékot.

    Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőhöz, és párold üvegesre.

    Add hozzá a fűszereket: Keverd hozzá a köményt, az oreganót és a cayenne borsot (ha használod). Főzd 1-2 percig, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek.

    Öntsd hozzá a chiliszószt és a marhahúslevest: Add hozzá a chiliszószt és a marhahúslevest. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot alacsonyra, fedd le a serpenyőt, és párold 30-40 percig, amíg a marhahús megpuhul.

   

Tálalás: Tálald a carne con chile-t forrón, rizzsel, babbal, tortillával, tejföllel és cheddar sajttal.

 

Tippek:

    Ha csípősebb ételt szeretnél, adj hozzá friss chilit is.

    A carne con chile-t lefagyaszthatod is. Lefagyasztás előtt hagyd kihűlni. 

Jó étvágyat!

Share this article: