Mexikói Carne con Chile Recept
12 Apr 2024
A Carne con Chile egy ízletes és laktató mexikói étel, amely marhahúsból, chiliszószból és fűszerekből készül. Számos változata létezik, de itt egy hagyományos recept:
Hozzávalók:
500 g marhahús (marhahús pörköltnek való a legjobb)
2 evőkanál olívaolaj
1 közepes fej hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál szárított oregano
1/4 teáskanál cayenne bors (opcionális)
1 doboz (411 g) chiliszósz (használhatsz enyhét, közepesen csípőset vagy csípős chiliszószt)
1 csésze marhahúsleves
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Pirítsd meg a marhahúst: Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a marhahúst, és pirítsd barna színűre. Szűrd le a felesleges zsiradékot.
Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőhöz, és párold üvegesre.
Add hozzá a fűszereket: Keverd hozzá a köményt, az oreganót és a cayenne borsot (ha használod). Főzd 1-2 percig, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek.
Öntsd hozzá a chiliszószt és a marhahúslevest: Add hozzá a chiliszószt és a marhahúslevest. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot alacsonyra, fedd le a serpenyőt, és párold 30-40 percig, amíg a marhahús megpuhul.
Tálalás: Tálald a carne con chile-t forrón, rizzsel, babbal, tortillával, tejföllel és cheddar sajttal.
Tippek:
Ha csípősebb ételt szeretnél, adj hozzá friss chilit is.
A carne con chile-t lefagyaszthatod is. Lefagyasztás előtt hagyd kihűlni.
Jó étvágyat!