Marokkói Tagine

12 Apr 2024

Hozzávalók:

A húshoz:

    500 g báránycomb (vagy csirkemell)

    1 evőkanál olívaolaj

    1/2 teáskanál só

    1/4 teáskanál bors

    1/2 teáskanál őrölt kömény

    1/2 teáskanál őrölt kurkuma

    1/4 teáskanál fahéj

 

A zöldségekhez:

    2 evőkanál olívaolaj

    1 vöröshagyma, apróra vágva

    2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    2 sárgarépa, karikákra vágva

    1 piros paprika, csíkokra vágva

    1 cukkini, karikákra vágva

    1 paradicsom, kockára vágva

    1/4 csésze zöldborsó

    1/4 csésze koriander, apróra vágva

 

A fűszerekhez:

    1/2 teáskanál őrölt gyömbér

    1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

    1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

    1 csipet sáfrány (opcionális)

    1/2 csésze víz

    1/4 csésze méz

    1/4 csésze citromlé

 

Tálaláshoz:

    Kuszkusz

 

Elkészítés

    A bárányhúst (vagy csirkemellet) vágd falatnyi darabokra. Forgasd be az olívaolajba, sóba, borsba, köménybe, kurkumába és fahéjba.

    Egy serpenyőben hevíts fel olívaolajat. Pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    Add hozzá a sárgarépát, a paprikát, a cukkinit és a paradicsomot. Főzd 5 percig.

    Add hozzá a zöldborsót, a koriandert, a gyömbért, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a sáfrányt. Keverd össze.

    Öntsd hozzá a vizet, a mézet és a citromlevet. Forrald fel, majd takarékon főzd 30 percig.

    Add hozzá a pácolt húst, és fedő alatt főzd további 30 percig, amíg a hús megpuhul.

    Kuszkusszal tálald.

 

Tippek:

    A bárányhús helyett csirkemellet is használhatsz.

    A zöldségeket tetszés szerint variálhatod.

    A sáfrányt el is hagyhatod.

    A kuszkusz helyett rizzsel is tálalhatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: