Marokkói Tagine
12 Apr 2024
Hozzávalók:
A húshoz:
500 g báránycomb (vagy csirkemell)
1 evőkanál olívaolaj
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
1/2 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
1/4 teáskanál fahéj
A zöldségekhez:
2 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 sárgarépa, karikákra vágva
1 piros paprika, csíkokra vágva
1 cukkini, karikákra vágva
1 paradicsom, kockára vágva
1/4 csésze zöldborsó
1/4 csésze koriander, apróra vágva
A fűszerekhez:
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
1 csipet sáfrány (opcionális)
1/2 csésze víz
1/4 csésze méz
1/4 csésze citromlé
Tálaláshoz:
Kuszkusz
Elkészítés:
A bárányhúst (vagy csirkemellet) vágd falatnyi darabokra. Forgasd be az olívaolajba, sóba, borsba, köménybe, kurkumába és fahéjba.
Egy serpenyőben hevíts fel olívaolajat. Pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
Add hozzá a sárgarépát, a paprikát, a cukkinit és a paradicsomot. Főzd 5 percig.
Add hozzá a zöldborsót, a koriandert, a gyömbért, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a sáfrányt. Keverd össze.
Öntsd hozzá a vizet, a mézet és a citromlevet. Forrald fel, majd takarékon főzd 30 percig.
Add hozzá a pácolt húst, és fedő alatt főzd további 30 percig, amíg a hús megpuhul.
Kuszkusszal tálald.
Tippek:
A bárányhús helyett csirkemellet is használhatsz.
A zöldségeket tetszés szerint variálhatod.
A sáfrányt el is hagyhatod.
A kuszkusz helyett rizzsel is tálalhatod.
Jó étvágyat!