Marhahúsleves: A Magyar konyha Melegítő Ölelése
12 Apr 2024
Leírás:
A marhahúsleves a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Marhahúsból, zöldségekből és fűszerekből készül, ízletes és laktató. A marhahúsleves igazi magyar klasszikus, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
800 g marhahús (marhalapocka, pörkölt hús)
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 db petrezselyemgyökér
1 db sárgarépa
1 babérlevél
10 db szegfűszeg
1 kk egész bors
só
víz
1 csomó petrezselyemzöld
Elkészítés:
A marhahúst kockákra vágod.
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
Egy fazékban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.
Add hozzá a fokhagymát, a zellergumót, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát.
Pirítsd röviden, majd add hozzá a marhahúst.
Sózd, borsozd, és önts hozzá vizet.
Lefedve, kis lángon párold a húst puhára.
Add hozzá a babérlevelet, a szegfűszeget és a borsot.
Főzd tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A petrezselyemzölddel ízesítsd.
Tippek:
A marhahúslevest ízlés szerint cérnametélttel, grízgaluskával, májgombóccal vagy tésztával tálalhatod.
A marhahúslevest friss kenyérrel is tálalhatod.
A marhahúslevesből kiváló alapot lehet készíteni gulyásleveshez, pörköltnek vagy tokánynak.
Jó étvágyat!