Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Magyaros sertéspörkölt

Magyaros sertéspörkölt

11 Apr 2024

Magyaros sertéspörkölt

A magyar sertéspörkölt a magyar gasztronómia egyik kiemelkedő étele, mely generációk óta örvendezteti meg a családokat és vendégeket. A pörkölt ízletes szaftjában puha sertéshúsdarabok úszkálnak, fűszerezését pedig a magyar konyha jellegzetes ízei adják.

Hozzávalók:

    800 g sertéscomb, csont és zsír nélkül, kockára vágva

    2 evőkanál zsír vagy olaj

    2 vöröshagyma, apróra vágva

    3 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1 teáskanál pirospaprika

    1 teáskanál őrölt kömény

    1 teáskanál majoránna

    Só és bors ízlés szerint

    1 csésze víz

 

Elkészítés:

    Olvasszuk fel a zsiradékot egy fazékban vagy bográcsban közepes lángon. Adjuk hozzá a sertéshúst, és pirítsuk aranybarnára minden oldalán.

    Tegyük hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.

    Szórjuk meg a pirospaprikával, a köménnyel és a majoránnával, majd keverjük össze.

    Öntsük fel vízzel, és forraljuk fel.

    Csökkentsük a lángot, és lefedve pároljuk 45-60 percig, amíg a sertéshús megpuhul.

    Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

 

Tippek:

    A sertéspörkölt ízének fokozása érdekében pirítsuk meg a sertéshúst a főzés előtt.

    Gazdagítsuk a pörköltet friss zöldségekkel, mint például burgonyával, paprikával vagy paradicsommal.

    Használjunk kolbászt a pörkölt ízének mélyebbé tételéhez.

    Tálaláskor szórjuk meg a pörköltet friss petrezselyemmel.

 

A magyar sertéspörkölt egy ízletes és laktató étel, amely tökéletes családi vacsorára vagy vendégséghez.

 

Jó étvágyat!

Share this article: