Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Lecsó: A Magyar Napfény Íze

Lecsó: A Magyar Napfény Íze

12 Apr 2024

Leírás:

A lecsó a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Paprikából, paradicsomból, hagymából és kolbászból készül, és tojással tálalva igazi ízorgia. A lecsó a magyar nyár ízét idézi, tele van nap érlelte zöldségek zamatával és a kolbász füstös ízével.

 

Hozzávalók:

    500 g paprika

    500 g paradicsom

    200 g vöröshagyma

    200 g kolbász

    2 evőkanál olaj

    só

    bors

    pirospaprika

    4 tojás

 

Elkészítés:

    A paprikát és a paradicsomot mosd meg és vágd fel.

    A vöröshagymát aprítsd fel.

    A kolbászt karikákra vágd.

    Egy fazékban hevíts olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát.

    Add hozzá a kolbászt, és pirítsd tovább 1-2 percig.

    Tedd a fazékba a paprikát, a paradicsomot, a sót, a borsot és a pirospaprikát.

    Önts fel vízzel, és fedő alatt főzd lassú tűzön 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A tojásokat üsd fel egy tálba, és verd össze.

    A lecsóhoz öntsd a tojásokat, és keverd össze.

    Főzd még 2-3 percig, amíg a tojások megsülnek.

 

Tippek:

    A lecsó ízlés szerint tejföllel és friss kenyérrel tálalható.

    A kolbász helyett szalonnát is használhatsz.

 

Jó étvágyat!

Share this article: