Koreai Dakgangjeong

11 Apr 2024

Hozzávalók:

A csirkéhez:

    600 g csirkemell filé

    2 evőkanál kukoricakeményítő

    1/2 teáskanál só

    1/4 teáskanál bors

 

A páchoz:

    3 evőkanál szójaszósz

    2 evőkanál méz

    2 evőkanál rizsecet

    1 evőkanál szezámolaj

    1 gerezd fokhagyma, reszelve

    1 cm gyömbér, reszelve

    1/2 teáskanál őrölt chili

    1/4 teáskanál fekete bors

 

A szószhoz:

    1 evőkanál szójaszósz

    3 evőkanál pezsgő (vagy rizsbort)

    2 evőkanál szezámolaj

    2 evőkanál almaecet

    2 evőkanál barna cukor

    1 csipet bors

    3 evőkanál méz

    1 evőkanál ketchup chilis fűszerezéssel (vagy gochujang)

    1 teáskanál fokhagyma és gyömbér

 

A sütéshez:

    Olaj (a sütéshez)

 

Tálaláshoz:

    Szezámmag

 

Elkészítés:

    Vágd fel a csirkemellet falatnyi darabokra.

    Egy tálban keverd össze a kukoricakeményítőt, a sót és a borsot. Forgasd be a csirkefalatokat a keverékbe.

    Egy másik tálban keverd össze a pác hozzávalóit. Add hozzá a csirkefalatokat, és forgasd be őket a pácba. Hagyd állni hűtőben legalább 30 percig, de akár egy éjszakára is.

    Egy serpenyőben hevíts fel olajat 165 °C-ra. (Ha nincs hőmérőd, tegyél egy csipet keményítőt az olajba. Ha az lesüllyed, majd felúszik, akkor elég meleg az olaj.)

    Süsd aranybarnára a csirkefalatokat, majd szedd ki őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.

    Egy serpenyőben keverd össze a szósz hozzávalóit. Forrald fel, majd takarékon főzd kb. 3 percig, amíg besűrűsödik.

    Add hozzá a csirkefalatokat a szószhoz, és forgasd be őket.

    Tálald a dakgangjeongot szezámmaggal megszórva.

 

Tippek:

    A csirkefalatokat kétszer is sütheted, hogy ropogósabbak legyenek.

    A szósz ízét tetszés szerint módosíthatod.

    A dakgangjeongot rizzsel, tésztával vagy salátával is tálalhatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: