Koreai Dakgangjeong
11 Apr 2024
Hozzávalók:
A csirkéhez:
600 g csirkemell filé
2 evőkanál kukoricakeményítő
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
A páchoz:
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
2 evőkanál rizsecet
1 evőkanál szezámolaj
1 gerezd fokhagyma, reszelve
1 cm gyömbér, reszelve
1/2 teáskanál őrölt chili
1/4 teáskanál fekete bors
A szószhoz:
1 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál pezsgő (vagy rizsbort)
2 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál barna cukor
1 csipet bors
3 evőkanál méz
1 evőkanál ketchup chilis fűszerezéssel (vagy gochujang)
1 teáskanál fokhagyma és gyömbér
A sütéshez:
Olaj (a sütéshez)
Tálaláshoz:
Szezámmag
Elkészítés:
Vágd fel a csirkemellet falatnyi darabokra.
Egy tálban keverd össze a kukoricakeményítőt, a sót és a borsot. Forgasd be a csirkefalatokat a keverékbe.
Egy másik tálban keverd össze a pác hozzávalóit. Add hozzá a csirkefalatokat, és forgasd be őket a pácba. Hagyd állni hűtőben legalább 30 percig, de akár egy éjszakára is.
Egy serpenyőben hevíts fel olajat 165 °C-ra. (Ha nincs hőmérőd, tegyél egy csipet keményítőt az olajba. Ha az lesüllyed, majd felúszik, akkor elég meleg az olaj.)
Süsd aranybarnára a csirkefalatokat, majd szedd ki őket egy papírtörlővel bélelt tányérra.
Egy serpenyőben keverd össze a szósz hozzávalóit. Forrald fel, majd takarékon főzd kb. 3 percig, amíg besűrűsödik.
Add hozzá a csirkefalatokat a szószhoz, és forgasd be őket.
Tálald a dakgangjeongot szezámmaggal megszórva.
Tippek:
A csirkefalatokat kétszer is sütheted, hogy ropogósabbak legyenek.
A szósz ízét tetszés szerint módosíthatod.
A dakgangjeongot rizzsel, tésztával vagy salátával is tálalhatod.
Jó étvágyat!