Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Kínai Kung Pao Csirke

Kínai Kung Pao Csirke

11 Apr 2024

Hozzávalók:

    500 g csirkemellfilé

    2 evőkanál szójaszósz

    1 evőkanál főzőbor/víz

    1/2 teáskanál só

    1 evőkanál étkezési keményítő

    2 evőkanál olaj

    50 g földimogyoró

    2 gerezd fokhagyma

    1 cm gyömbér

    2 szál újhagyma

    1/2 kaliforniai paprika

    1-1,5 dl víz

    1 evőkanál hoisin szósz

    1 teáskanál őrölt szechuáni bors

    1 csipetnyi chili pehely (opcionális)

 

Elkészítés:

    A csirkemellet vágd 1x1 cm-es kockákra. Egy tálban keverd össze a szójaszósszal, a főzőborral/vízzel, a sóval és a keményítővel.

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta a földimogyorót. Szedd ki egy tányérra.

    A serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát.

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd fehéredésig.

    Öntsd hozzá a vizet, a hoisin szószt, az őrölt szechuáni borsot és a chili pelyhet (opcionális).

    Párold a csirkehúst kb. 10 percig, amíg megpuhul.

    Add hozzá a kaliforniai paprikát, és főzd tovább 2-3 percig.

    Tálald a kung pao csirkét a pirított földimogyoróval.

 

Tippek:

    A csirkemellet helyettesítheted csirkecombfilével is.

    A hoisin szósz helyett használhatsz teriyaki szószt is.

    A szechuáni bors helyett használhatsz cayenne borsot is.

    A chili pehelyt el is hagyhatod, ha nem szereted a csípős ételeket.

    A kung pao csirkét tálalhatod rizzsel, tésztával vagy salátával.

 

Jó étvágyat!

Share this article: