Kínai Kung Pao Csirke
11 Apr 2024
Hozzávalók:
500 g csirkemellfilé
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál főzőbor/víz
1/2 teáskanál só
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál olaj
50 g földimogyoró
2 gerezd fokhagyma
1 cm gyömbér
2 szál újhagyma
1/2 kaliforniai paprika
1-1,5 dl víz
1 evőkanál hoisin szósz
1 teáskanál őrölt szechuáni bors
1 csipetnyi chili pehely (opcionális)
Elkészítés:
A csirkemellet vágd 1x1 cm-es kockákra. Egy tálban keverd össze a szójaszósszal, a főzőborral/vízzel, a sóval és a keményítővel.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta a földimogyorót. Szedd ki egy tányérra.
A serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát.
Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd fehéredésig.
Öntsd hozzá a vizet, a hoisin szószt, az őrölt szechuáni borsot és a chili pelyhet (opcionális).
Párold a csirkehúst kb. 10 percig, amíg megpuhul.
Add hozzá a kaliforniai paprikát, és főzd tovább 2-3 percig.
Tálald a kung pao csirkét a pirított földimogyoróval.
Tippek:
A csirkemellet helyettesítheted csirkecombfilével is.
A hoisin szósz helyett használhatsz teriyaki szószt is.
A szechuáni bors helyett használhatsz cayenne borsot is.
A chili pehelyt el is hagyhatod, ha nem szereted a csípős ételeket.
A kung pao csirkét tálalhatod rizzsel, tésztával vagy salátával.
Jó étvágyat!