Indiai Tikka Masala

11 Apr 2024

Hozzávalók:

Páchoz:

    500 g csirkemellfilé

    1 bögre joghurt

    2 evőkanál citromlé

    2 evőkanál őrölt római kömény

    2 evőkanál garam masala

    1 evőkanál korianderpor

    1 teáskanál kurkuma

    1 teáskanál őrölt chili

    1 teáskanál só

    1/2 teáskanál bors

    2 gerezd fokhagyma, zúzva

    1 cm gyömbér, reszelve

 

Szószhoz:

    2 evőkanál olaj

    1 vöröshagyma, apróra vágva

    2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1 cm gyömbér, reszelve

    1 evőkanál paradicsompüré

    1 doboz (400 g) paradicsomkocka

    1/2 bögre tejszín

    1 teáskanál garam masala

    1/2 teáskanál őrölt koriander

    1/4 teáskanál őrölt chili

    Só és bors ízlés szerint

 

Tálaláshoz:

    Basmati rizs

    Naan kenyér

    Korianderlevél

 

Elkészítés:

    A csirkemellet vágd kockákra, és keverd össze a pác hozzávalóival. Tedd hűtőbe legalább 30 percre, de akár egy éjszakára is.

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért.

    Add hozzá a paradicsompürét, és pirítsd tovább 1-2 percig.

    Öntsd hozzá a paradicsomkockát, a tejszínt, a garam masalát, a koriandert, a chilit, a sót és a borsot. Forrald fel, majd takarékon főzd kb. 15 percig.

    Add hozzá a pácolt csirkehúst, és főzd tovább kb. 15 percig, amíg a csirkehús megpuhul.

    Basmati rizzsel és naan kenyérrel tálald, korianderlevéllel díszítve.

 

Tippek:

    A csirkehús helyett használhatsz csirkecombot is.

    A tejszínt helyett használhatsz kókusztejet is.

    A chilit el is hagyhatod, ha nem szereted a csípős ételeket.

    A tikka masala mellé tálalhatsz chutney-t is.

 

Jó étvágyat!

Share this article: