Indiai Tikka Masala
11 Apr 2024
Hozzávalók:
Páchoz:
500 g csirkemellfilé
1 bögre joghurt
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál őrölt római kömény
2 evőkanál garam masala
1 evőkanál korianderpor
1 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt chili
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 cm gyömbér, reszelve
Szószhoz:
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 cm gyömbér, reszelve
1 evőkanál paradicsompüré
1 doboz (400 g) paradicsomkocka
1/2 bögre tejszín
1 teáskanál garam masala
1/2 teáskanál őrölt koriander
1/4 teáskanál őrölt chili
Só és bors ízlés szerint
Tálaláshoz:
Basmati rizs
Naan kenyér
Korianderlevél
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kockákra, és keverd össze a pác hozzávalóival. Tedd hűtőbe legalább 30 percre, de akár egy éjszakára is.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd pirítsd meg rajta a vöröshagymát, a fokhagymát és a gyömbért.
Add hozzá a paradicsompürét, és pirítsd tovább 1-2 percig.
Öntsd hozzá a paradicsomkockát, a tejszínt, a garam masalát, a koriandert, a chilit, a sót és a borsot. Forrald fel, majd takarékon főzd kb. 15 percig.
Add hozzá a pácolt csirkehúst, és főzd tovább kb. 15 percig, amíg a csirkehús megpuhul.
Basmati rizzsel és naan kenyérrel tálald, korianderlevéllel díszítve.
Tippek:
A csirkehús helyett használhatsz csirkecombot is.
A tejszínt helyett használhatsz kókusztejet is.
A chilit el is hagyhatod, ha nem szereted a csípős ételeket.
A tikka masala mellé tálalhatsz chutney-t is.
Jó étvágyat!