Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Gulyásleves: A Magyar Nemzeti Étel

Gulyásleves: A Magyar Nemzeti Étel

12 Apr 2024

Leírás:

A gulyásleves a magyar konyha legismertebb és legkedveltebb étele, melyet marhahúsból, burgonyából, zöldségekből és fűszerekből készítenek. A gulyásleves ízletes és laktató, tele van marhahús ízével, a zöldségek frissességével és a fűszerek zamatával. A gulyásleves igazi magyar klasszikus, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    800 g marhahús (marhalapocka, pörkölt hús)

    2 db vöröshagyma

    4 gerezd fokhagyma

    2 evőkanál zsír

    1 evőkanál pirospaprika

    1 kg burgonya

    2 db paradicsom

    1 zöldpaprika

    1 babérlevél

    10 db szegfűszeg

    1 kk egész bors

    só

    víz

    1 csomó petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

    A marhahúst kockákra vágod.

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.

    A zsírban megpirítod a vöröshagymát, majd hozzáadod a fokhagymát és a pirospaprikát.

    Röviden pirítod, majd hozzáadod a marhahúst.

    Fehéredésig pirítod, majd sózod, borsozod, és felöntöd vízzel.

    Lefedve puhára párolod a húst.

    Hozzáadod a kockára vágott burgonyát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a babérlevelet, a szegfűszeget és a borsot.

    Tovább főzöd, amíg a burgonya megpuhul.

    A petrezselyemzölddel ízesíted.

 

Tippek:

    A gulyáslevest ízlés szerint friss kenyérrel, csipetkével, galuskával vagy nokedlivel tálalhatod.

    A gulyáslevest tejföllel is ízesítheted.

    A gulyáslevest bográcsban is elkészítheted.

 

Jó étvágyat!

Share this article: