Füstölt csülök: Magyar Ízek Paradicsoma
12 Apr 2024
Leírás:
A füstölt csülök igazi magyar klasszikus, melyet füstölt sertéscombból készítenek. A csülök ízletes és szaftos, tele van füstölt ízzel és fűszerekkel. Többféleképpen is elkészíthető, de a legegyszerűbb és legfinomabb módja, ha bő vízben főzik, majd ropogósra sütik. A füstölt csülök igazi ízbomba, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök
2 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
10 db szegfűszeg
1 kk egész bors
só
víz
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csülköt alaposan mosd meg.
Tedd egy fazékba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje.
Add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a borsot és a sót.
Forrald fel, majd vedd alacsony lángra, és fedő alatt főzd puhára a csülköt (kb. 2-3 óra).
Szedd ki a csülköt a fazékból, és hagyd kicsit hűlni.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd rajta a csülköt minden oldalról ropogósra.
Tippek:
A füstölt csülköt ízlés szerint burgonyapürével, párolt káposztával, savanyúsággal vagy salátával tálalhatod.
A főzőléből ízletes levest is készíthetsz.
Jó étvágyat!