Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Füstölt csülök: Magyar Ízek Paradicsoma

Füstölt csülök: Magyar Ízek Paradicsoma

12 Apr 2024

Leírás:

A füstölt csülök igazi magyar klasszikus, melyet füstölt sertéscombból készítenek. A csülök ízletes és szaftos, tele van füstölt ízzel és fűszerekkel. Többféleképpen is elkészíthető, de a legegyszerűbb és legfinomabb módja, ha bő vízben főzik, majd ropogósra sütik. A füstölt csülök igazi ízbomba, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    1 db füstölt csülök

    2 db vöröshagyma

    4 gerezd fokhagyma

    1 babérlevél

    10 db szegfűszeg

    1 kk egész bors

    só

    víz

    2 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

    A csülköt alaposan mosd meg.

    Tedd egy fazékba, és önts rá annyi vizet, hogy ellepje.

    Add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a borsot és a sót.

    Forrald fel, majd vedd alacsony lángra, és fedő alatt főzd puhára a csülköt (kb. 2-3 óra).

    Szedd ki a csülköt a fazékból, és hagyd kicsit hűlni.

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd rajta a csülköt minden oldalról ropogósra.

 

Tippek:

    A füstölt csülköt ízlés szerint burgonyapürével, párolt káposztával, savanyúsággal vagy salátával tálalhatod.

    A főzőléből ízletes levest is készíthetsz.

 

Jó étvágyat!

Share this article: