Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Fasírt: A Magyar Ízek Otthoni Kedvence

Fasírt: A Magyar Ízek Otthoni Kedvence

12 Apr 2024

Leírás:

A fasírt a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Darált húsból, tojásból, zsemléből és fűszerekből készül, majd olajban kisütve ínycsiklandó fogássá válik. A fasírt ropogós bundája, szaftos belseje és ízletes köretei igazi ízkavalkádot nyújtanak, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    500 g darált hús (sertés, marha, vegyes)

    2 db zsemle

    1 db tojás

    1 vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    só

    bors

    pirospaprika

    zsemlemorzsa

    olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

    A zsemléket áztasd tejbe, majd nyomkodd ki belőle a felesleges folyadékot.

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.

    Egy tálban keverd össze a darált húst, a zsemlét, a tojást, a vöröshagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát.

    Formázz belőle fasírtokat, forgasd be zsemlemorzsába.

    Hevíts olajat egy serpenyőben, és süsd ki a fasírtokat aranybarnára.

 

Tippek:

    A fasírtot ízlés szerint burgonyapürével, rizzsel, sült krumplival, salátával, savanyúsággal tálalhatod.

    A fasírt tölthető is tojással, sajttal, paprikával, gombával.

    A sütés helyett a fasírtokat sütőben is megsütheted.

 

Jó étvágyat!

Share this article: