Fasírt: A Magyar Ízek Otthoni Kedvence
12 Apr 2024
Leírás:
A fasírt a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Darált húsból, tojásból, zsemléből és fűszerekből készül, majd olajban kisütve ínycsiklandó fogássá válik. A fasírt ropogós bundája, szaftos belseje és ízletes köretei igazi ízkavalkádot nyújtanak, melyet a család minden tagja imádni fog.
Hozzávalók:
500 g darált hús (sertés, marha, vegyes)
2 db zsemle
1 db tojás
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A zsemléket áztasd tejbe, majd nyomkodd ki belőle a felesleges folyadékot.
A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
Egy tálban keverd össze a darált húst, a zsemlét, a tojást, a vöröshagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát.
Formázz belőle fasírtokat, forgasd be zsemlemorzsába.
Hevíts olajat egy serpenyőben, és süsd ki a fasírtokat aranybarnára.
Tippek:
A fasírtot ízlés szerint burgonyapürével, rizzsel, sült krumplival, salátával, savanyúsággal tálalhatod.
A fasírt tölthető is tojással, sajttal, paprikával, gombával.
A sütés helyett a fasírtokat sütőben is megsütheted.
Jó étvágyat!