Dél-afrikai Bobotie Recept
12 Apr 2024
Hozzávalók:
A húshoz:
700 g darált marhahús
1 vöröshagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál currypor
1 teáskanál őrölt koriander
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál szerecsendió
só és bors ízlés szerint
A tojásos öntethez:
2 tojás
1 csésze tej
1/2 csésze zsemlemorzsa
1/4 csésze reszelt cheddar sajt
1 evőkanál chutney (opcionális)
Egyéb:
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
1 babérlevél
1/2 csésze mazsola
1/2 csésze mandula, durvára vágva
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd fehéredésig.
Szórd meg a curryporral, a korianderrel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szerecsendióval, sóval és borssal. Keverd össze, és pirítsd még néhány percig.
Egy tálban verd össze a tojásokat a tejjel, a zsemlemorzsával, a cheddar sajttal és a chutney-val (ha használsz).
Vajazz ki egy tepsi, és szórd meg a felét a zsemlemorzsával.
Öntsd a húsos keveréket a tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
Öntsd a tojásos öntetet a hús tetejére.
Díszítsd mazsolával és mandulával.
Süsd 30-35 percig, amíg a tojásos öntet meg nem szilárdul.
Tippek:
A mazsola helyett áfonya is használható.
A mandula helyett dió is használható.
A chutney el is hagyható.
A bobotie-t rizzsel vagy burgonyapürével tálalhatod.
Jó étvágyat!