Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Dél-afrikai Bobotie Recept

Dél-afrikai Bobotie Recept

12 Apr 2024

Hozzávalók:

A húshoz:

    700 g darált marhahús

    1 vöröshagyma, apróra vágva

    1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1 evőkanál olívaolaj

    1 teáskanál currypor

    1 teáskanál őrölt koriander

    1/2 teáskanál őrölt fahéj

    1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg

    1/4 teáskanál szerecsendió

    só és bors ízlés szerint

 

A tojásos öntethez:

    2 tojás

    1 csésze tej

    1/2 csésze zsemlemorzsa

    1/4 csésze reszelt cheddar sajt

    1 evőkanál chutney (opcionális)

 

Egyéb:

    2 evőkanál vaj

    1 evőkanál olívaolaj

    1 babérlevél

    1/2 csésze mazsola

    1/2 csésze mandula, durvára vágva

 

Elkészítés:

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Pirítsd meg rajta a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd fehéredésig.

    Szórd meg a curryporral, a korianderrel, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szerecsendióval, sóval és borssal. Keverd össze, és pirítsd még néhány percig.

    Egy tálban verd össze a tojásokat a tejjel, a zsemlemorzsával, a cheddar sajttal és a chutney-val (ha használsz).

    Vajazz ki egy tepsi, és szórd meg a felét a zsemlemorzsával.

    Öntsd a húsos keveréket a tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    Öntsd a tojásos öntetet a hús tetejére.

    Díszítsd mazsolával és mandulával.

    Süsd 30-35 percig, amíg a tojásos öntet meg nem szilárdul.

 

Tippek:

    A mazsola helyett áfonya is használható.

    A mandula helyett dió is használható.

    A chutney el is hagyható.

    A bobotie-t rizzsel vagy burgonyapürével tálalhatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: