Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Ausztrál Lamb Stew Recept: Ízletes Báránypörkölt

Ausztrál Lamb Stew Recept: Ízletes Báránypörkölt

12 Apr 2024

Az ausztrál báránypörkölt egy klasszikus comfort food, mely tele van ízekkel és tökéletes a hideg napokra. Íme egy egyszerű recept:

 

Hozzávalók:

    1 kg bárányhús (comb, lapocka, vagy pörköltnek való)

    2 evőkanál olívaolaj

    1 nagy fej hagyma, apróra vágva

    2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    2 evőkanál liszt

    1 csésze vörösbor

    1 csésze marhahúsleves

    1 babérlevél

    1 teáskanál kakukkfű

    1 teáskanál rozmaring

    Só és bors ízlés szerint

    1 kg burgonya, meghámozva és felkockázva

    2 sárgarépa, meghámozva és felkarikázva

    1 zellergumó, felkockázva

 

Elkészítés:

    Melegítsd fel az olajat: Melegítsd fel az olajat egy nagy fazékban közepes lángon.

    Pirítsd meg a húst: Add hozzá a bárányhúst, és pirítsd minden oldalról barnára. Szedd ki a fazékból, és tedd félre.

    Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és párold puhára.

    Keverd hozzá a lisztet: Keverd hozzá a lisztet, és főzd 1-2 percig.

    Öntsd hozzá a folyadékot: Öntsd hozzá a vörösbort és a marhahúslevest. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot, és fedd le.

    Főzd a húst: Add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Tedd vissza a pörköltbe a húst, és főzd 1-1,5 órán át, amíg a hús megpuhul.

    Add hozzá a zöldségeket: Add hozzá a burgonyát, a sárgarépát és a zellert. Főzd további 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

 

    Tálalás: Tálald a pörköltet forrón, friss kenyérrel.

 

Tippek:

    A pörkölt ízét tovább fokozhatod, ha 1-2 evőkanál paradicsompürét is adsz hozzá.

    A pörkölt elkészíthető lassú tűzhelyen is. Tedd a hozzávalókat a lassú tűzhelybe, és főzd alacsony hőfokon 6-8 órán át.

    A pörkölt lefagyasztható is. Főzd meg a pörköltet, majd hagyd kihűlni. Fagyaszd le légmentesen záródó edényben.

 

Jó étvágyat!

Share this article: