Ausztrál Lamb Stew Recept: Ízletes Báránypörkölt
12 Apr 2024
Az ausztrál báránypörkölt egy klasszikus comfort food, mely tele van ízekkel és tökéletes a hideg napokra. Íme egy egyszerű recept:
Hozzávalók:
1 kg bárányhús (comb, lapocka, vagy pörköltnek való)
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy fej hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál liszt
1 csésze vörösbor
1 csésze marhahúsleves
1 babérlevél
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál rozmaring
Só és bors ízlés szerint
1 kg burgonya, meghámozva és felkockázva
2 sárgarépa, meghámozva és felkarikázva
1 zellergumó, felkockázva
Elkészítés:
Melegítsd fel az olajat: Melegítsd fel az olajat egy nagy fazékban közepes lángon.
Pirítsd meg a húst: Add hozzá a bárányhúst, és pirítsd minden oldalról barnára. Szedd ki a fazékból, és tedd félre.
Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és párold puhára.
Keverd hozzá a lisztet: Keverd hozzá a lisztet, és főzd 1-2 percig.
Öntsd hozzá a folyadékot: Öntsd hozzá a vörösbort és a marhahúslevest. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot, és fedd le.
Főzd a húst: Add hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a sót és a borsot. Tedd vissza a pörköltbe a húst, és főzd 1-1,5 órán át, amíg a hús megpuhul.
Add hozzá a zöldségeket: Add hozzá a burgonyát, a sárgarépát és a zellert. Főzd további 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tálalás: Tálald a pörköltet forrón, friss kenyérrel.
Tippek:
A pörkölt ízét tovább fokozhatod, ha 1-2 evőkanál paradicsompürét is adsz hozzá.
A pörkölt elkészíthető lassú tűzhelyen is. Tedd a hozzávalókat a lassú tűzhelybe, és főzd alacsony hőfokon 6-8 órán át.
A pörkölt lefagyasztható is. Főzd meg a pörköltet, majd hagyd kihűlni. Fagyaszd le légmentesen záródó edényben.
Jó étvágyat!