Argentin Locro Recept

12 Apr 2024

Az Argentin Locro egy ízletes és laktató egytálétel, amely kukoricából, babból, marhahúsból és zöldségekből készül. Íme, hogyan készítsd el:

 

Hozzávalók: 

    2 csésze szárított kukorica

    1 csésze fehér bab

    1 csésze száraz bab

    1/2 csésze olívaolaj

    1 kg marhahús (marhahús pörköltnek való a legjobb)

    1 közepes fej hagyma, apróra vágva

    2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

    1 teáskanál őrölt kömény

    1/2 teáskanál őrölt paprika

    1/4 teáskanál cayenne bors

    1 babérlevél

    1 csésze paradicsompüré

    2 liter víz

    Só és bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

    Áztasd be a kukoricát és a babot: Áztasd be a kukoricát és a babot vízbe egy éjszakára.

    Főzd meg a marhahúst: Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a marhahúst, és pirítsd barna színűre. Szűrd le a felesleges zsiradékot.

    Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és párold üvegesre.

    Add hozzá a fűszereket: Keverd hozzá a köményt, a paprikát, a cayenne borsot és a babérlevelet. Főzd 1-2 percig, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek.

    Öntsd hozzá a kukoricát, a babot, a paradicsompürét és a vizet: Add hozzá a kukoricát, a babot, a paradicsompürét és a vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot alacsonyra, fedd le a fazekat, és párold 2-3 órán át, amíg a kukorica és a bab megpuhul.

 

    Tálalás: Tálald a locro-t forrón, tejföllel, cheddar sajttal, rizzsel vagy tortilla chips-szel.

 

Tippek:

    A locro-t lefagyaszthatod is. Lefagyasztás előtt hagyd kihűlni.

    A locro csípősségét ízlésed szerint módosíthatod.

 

Jó étvágyat!

Share this article: