Argentin Locro Recept
12 Apr 2024
Az Argentin Locro egy ízletes és laktató egytálétel, amely kukoricából, babból, marhahúsból és zöldségekből készül. Íme, hogyan készítsd el:
Hozzávalók:
2 csésze szárított kukorica
1 csésze fehér bab
1 csésze száraz bab
1/2 csésze olívaolaj
1 kg marhahús (marhahús pörköltnek való a legjobb)
1 közepes fej hagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál őrölt paprika
1/4 teáskanál cayenne bors
1 babérlevél
1 csésze paradicsompüré
2 liter víz
Só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Áztasd be a kukoricát és a babot: Áztasd be a kukoricát és a babot vízbe egy éjszakára.
Főzd meg a marhahúst: Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a marhahúst, és pirítsd barna színűre. Szűrd le a felesleges zsiradékot.
Párold a zöldségeket: Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a fazékhoz, és párold üvegesre.
Add hozzá a fűszereket: Keverd hozzá a köményt, a paprikát, a cayenne borsot és a babérlevelet. Főzd 1-2 percig, amíg a fűszerek illatozni nem kezdenek.
Öntsd hozzá a kukoricát, a babot, a paradicsompürét és a vizet: Add hozzá a kukoricát, a babot, a paradicsompürét és a vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a lángot alacsonyra, fedd le a fazekat, és párold 2-3 órán át, amíg a kukorica és a bab megpuhul.
Tálalás: Tálald a locro-t forrón, tejföllel, cheddar sajttal, rizzsel vagy tortilla chips-szel.
Tippek:
A locro-t lefagyaszthatod is. Lefagyasztás előtt hagyd kihűlni.
A locro csípősségét ízlésed szerint módosíthatod.
Jó étvágyat!