Nyitólap / Receptkönyvek / Magyar ízek könyve / Töltött Paprika: A Magyar Ízek Kincse

Töltött Paprika: A Magyar Ízek Kincse

12 Apr 2024

Leírás:

A töltött paprika a magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. Paprikából, darált húsból, rizzsel és fűszerekkel töltött töltelékkel készül, majd paradicsomszósszal tálalva igazi ízbomba. A töltött paprika ropogós paprikahéja, szaftos tölteléke és ízletes paradicsomszósszal igazi ízkavalkádot nyújt, melyet a család minden tagja imádni fog.

 

Hozzávalók:

    6 db zöldpaprika

    500 g darált hús (sertés, marha, vegyes)

    100 g rizs

    1 vöröshagyma

    2 gerezd fokhagyma

    só

    bors

    pirospaprika

    1 evőkanál olaj

    500 ml paradicsompüré

    250 ml tejföl

 

Elkészítés:

    A paprikák tetejét levágod, a magokat eltávolítod.

    A rizst megfőzöd.

    A vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.

    Egy tálban keverd össze a darált húst, a rizst, a vöröshagymát, a fokhagymát, a sót, a borsot és a pirospaprikát.

    A töltelékkel megtöltöd a paprikákat.

    Egy fazékban olajat hevítesz, és rásütöd a töltött paprikákat.

    Felöntöd paradicsompürével, és fedő alatt puhára párolod.

    A tejfölt simára kevered a paradicsompüréből kivett kevés szafttal, és a töltött paprikákhoz adod.

 

Tippek:

    A töltött paprikát ízlés szerint burgonyapürével, rizzsel, sült krumplival, salátával, savanyúsággal tálalhatod.

    A töltelékhez ízlés szerint adhatsz gombát, paprikát, tojást, sajtot.

    A paradicsomszóst ízlés szerint fűszerezheted chili paprikával, majoránnával, bazsalikommal.

 

Jó étvágyat!

Share this article: