Nyitólap / Receptkönyvek / Nemzetek pörköltjei / Spanyol Cocido Madrileño

Spanyol Cocido Madrileño

11 Apr 2024

Hozzávalók:

    Húsok:

        1 kg marhahús (pl. marhalábszár)

        500 g csirkemell

        200 g chorizo kolbász

        200 g morcilla (véres hurka)

    Zöldségek:

        2 sárgarépa

        2 burgonya

        1/2 zellergumó

        1/4 káposzta

        1 babérlevél

        1 gerezd fokhagyma

        1 vöröshagyma

    Fűszerek:

        Só

        Bors

        Olívaolaj

 

Elkészítés:

    A marhahúst mosd meg, és vágd kockára. A csirkemellet is vágd kockára.

    Egy nagy fazékban hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg rajta a marhahúst.

    Ha a marhahús megpirult, add hozzá a csirkemellet, és pirítsd tovább.

    Add hozzá a vöröshagymát, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót és a borsot.

    Öntsd fel vízzel, és forrald fel.

    Takard le a fazekat, és kis lángon párold a húst kb. 1 óráig.

    Add hozzá a sárgarépát, a burgonyát, a zellert és a káposztát.

    Főzd tovább kb. 30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Add hozzá a chorizo kolbászt és a morcillát, és főzd tovább kb. 10 percig.

    Tálald a cocido madrileñót a húslevessel, a zöldségekkel és a kolbásszal.

 

Tippek:

    A cocido madrileñót tálalhatod tésztával vagy rizzsel is.

    A cocido madrileñóból kiváló levest is készíthetsz. A húslevesből szedd ki a húst és a zöldségeket, majd tálald a levest tésztával vagy cérnametélttel.

    A cocido madrileñót másnap még finomabb, ezért érdemes előző nap elkészíteni.

 

Jó étvágyat!

Share this article: